Valtuustoaloite: Tampereelle ilmastovahti, josta voi seurata kaupungin edistymistä hiilineutraaliksi

joulu 16, 2019

Valtuustoaloite: Tampereelle ilmastovahti, josta voi seurata kaupungin edistymistä hiilineutraaliksi

Kaupunginvaltuutetut Jaakko Mustakallio (vihr) ja Oras Tynkkynen (vihr) esittävät, että Tampere perustaa ilmastovahti -palvelun, josta voi seurata kaupungin edistymistä hiilineutraaliksi. 

Tampere toteuttaa kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa, ja kaupunkimme on ottanut strategiseksi tavoitteekseen olla hiilineutraali viimeistään vuonna 2030. Ilmastotavoitteeseen pääseminen vaatii konkreettista tiekarttaa toimenpiteineen sekä tiivistä yhteistyötä kaupungin eri yksiköiden ja kaupunkilaisten kanssa. Tiekartta on valmistelussa ja tuodaan päätöksentekoon kevään 2020 aikana. 

– Näin laajassa ja kaupungin eri toimintoja läpileikkaavassa hankkeessa tiedolla johtamisen ja viestinnän rooli korostuu. Ilmasto-ohjelma on entistä uskottavampi, jos kuka tahansa voisi seurata sen toteutumista ja päätösten vaikutuksia suhteessa tavoitteeseen mahdollisimman reaaliajassa, toteavat kaupunginvaltuutetut Mustakallio ja Tynkkynen. 

Palvelussa voidaan ottaa esimerkkiä verkossa jo toimivista climateview-palvelusta sekä Helsingin kaupungin ilmastovahdista. Lisäksi palvelu tulisi rakentaa vuorovaikutteiseksi siten, että kaupunkilaiset ja yhteisöt voisivat palvelussa kertoa omista ilmastoaloitteistaan ja -teoistaan. 

Lisätietoja

Jaakko Mustakallio, 0456520589

Oras Tynkkynen, 0505121584