Tervetuloa Tampereen vihreiden porukkaan!

Jäseneksi liittymällä tuet niin paikallista kuin valtakunnallistakin vihreää politiikkaa ja saat käyttöösi jäsenedut.

Liittymisohjeet

Tampereen vihreät ry:n ja sen myötä puolueen jäseneksi pääset täyttämällä liittymislomakkeen Vihreiden sivulla. Liittymisen yhteydessä maksettava jäsenmaksu on vuonna 2020 35 € (tai vähävaraisille 15 €) ja se koskee aina kuluvaa kalenterivuotta.

Sinun kannattaa myös liittyä jäsenistön sähköpostilistalle ja tykätä Facebook-sivustamme, niin saat tietoa yhdistyksen toiminnasta ja ajankohtaisista asioista. Jos listalle liittymisessä on ongelmia, ota yhteyttä listan ylläpitäjään Noora Hinkkaseen (noora.r.hinkkanen@tampere.fi).

Jos haluat tukea toimintaa enemmänkin, voit tehdä meille lahjoituksen tai ryhtyä vapaaehtoiseksi. Jos haluat kuulua useampaan vihreään yhdistykseen, voit liittyä jäseneksi johonkin valtakunnalliseen vihreään yhdistykseen tai muihin Tampereella toimiviin vihreisiin yhdistyksiin. Jokaiseen yhdistykseen maksetaan jäsenmaksu erikseen.

Jäsenedut

Tampereen vihreiden jäsenenä sinulla on runsaasti vaikutusmahdollisuuksia ja oikeuksia:

 • pääset päättämään yhdistyksen tavoitteista, hallituksesta ja muista asioista
 • saat tietoa paikallisesta vihreästä politiikasta ja pääset osallistumaan siitä käytävään keskusteluun
 • voit osallistua erilaisiin jäsenistölle suunnattuihin tapahtumiin ja koulutuksiin
 • voit hakea edustajaksi päättämään Vihreiden toiminnasta valtakunnallisesti ja Pirkanmaalla

Miksi vihreät?

Pohditko liittymistä vihreisiin tai osallistumista paikalliseen toimintaan? Tutustu muutamien tamperelaisvihreiden tarinoihin siitä, mikä innosti heidät lähtemään mukaan toimintaan.

Anna Moilanen, varhaiskasvatuksen ammattilainen ja kolmilapsisen perheen äiti

Lähdin vihreiden toimintaan mukaan, kun huolestuin varhaiskasvatuksen ja pienten ihmisten tulevaisuudesta ja halusin omalla toiminnallani pyrkiä vaikuttamaan asioihin.

Toimin toista kautta Tampereen Seudun Vihreiden Naisten puheenjohtajana, ja olen kuntavaaleissa ehdolla kuten edelliselläkin kerralla. Olen toiminut monissa vaaleissa eri ehdokkaiden tukiryhmissä, ja edellisissä eduskuntavaaleissa Olli-Pojan kampanjapäällikkönä sekä osallistunut yhteisiin tapahtumiin muun muassa kahvinkeittäjänä ja teltankasaajana.

Poliittisista teemoista lähellä sydäntäni ovat varhaiskasvatus ja koulutus, sekä sosiaali- ja terveyspolitiikka. Jokaisella tamperelaisella lapsella tulisi olla oikeus lähipäiväkotiin tai -kouluun. Lasten ja nuorten mielenterveysasiat ja uuden nuorisovastaanoton käynnistäminen ja kehittäminen on turvattava. Myös luontoarvot ovat minulle tärkeitä. Jokaisella tamperelaisella tulisi olla mahdollisuus päästä ulkoilemaan lähiympäristössään helposti ja vaivattomasti.

 

Milla Lehti, monialainen opiskelija ja neljän lapsen äiti

Liityin aikanaan jäseneksi, kun etsin sopivaa viiteryhmää luonnon, ihmisoikeuksien ja monenlaisten heikossa asemassa elävien ihmisten puolustamiseen. Yksittäisiin aiheisiin keskittyvät järjestöt eivät tuntuneet tavoitteisiini nähden riittäviltä, mutta tästä tunsin saavani kaiken samassa paketissa.

Olen ollut Tampereen Vihreiden hallituksen jäsenenä muutaman vuoden, ja samoissa hommissa tälläkin hetkellä. Olen monipuolisesti mukana tapahtumien järjestämisessä, vaalikampanjoissa, erilaisissa viestintä- ja suunnitteluryhmissä ja puoluekokouksissa. Myös Pirkanmaan Vihreiden piirihallituksen varajäsenenä sekä ensimmäistä kertaa mukana puolueen ympäristö- ja luonnonsuojelutyöryhmässä.

Olen kiinnostunut varsin laaja-alaisesti kaikesta ja seuraan politiikkaa monipuolisesti, mutta ensisijaiset kärkeni ovat luonnonsuojelu ja luonto kaikkine elementteineen, ja miten ne kytkeytyvät ihmisten jokapäiväiseen elämään, hyvinvointiin ja koko kaupungin talouteen. Mitä tulee luontoympäristöjen arvostamiseen ja kestävään hyödyntämiseen, näen että kaupungilla on näissä asioissa vielä hyvinkin käyttämätöntä potentiaalia ja petrattavaa. Metsän taloudellinen merkitys pitäisi oppia näkemään muunakin kuin puukuutioina, esimerkiksi matkailun ja luontoyrittäjyyden näkökulmasta.

 

Ville Viljanen, IT-asiantuntija

Olen kotoisin maalta, jossa luonto on ollut osa elämääni lapsuudesta asti. Toisaalta jo lukioajoilta muistan vihreiden mielenkiintoiset, valtavirtapolitiikasta poikkeavat ideat, kuinka yhteiskunnasta voisi tehdä reilumman sekä ihmisille että ympäristölle. Olisi sangen hankala perustella, miksi en olisi mukana vihreissä.

Konkreettisin esimerkki vihreiden toimintaan osallistumisesta on kuntavaaliehdokkuuteni vuonna 2017 ja 2021. Toisaalta syyllistyn vihreään ajatteluun joka päivä, kun pohdin kuinka vihreät arvot saisi huomioitua arjessa.

Koen tärkeänä, että päätöksiä ei tehdä pelkästään rahalla, vaan asioita mietitään niin ihmisten kuin ympäristön näkökulmasta. Toisaalta päätöksissä pitää olla rohkea, kokeilla uutta ja kannattaa pohtia myös pientä riskinottoa. Esimerkiksi Tampereen ratikka on erottuva ja ennakkoluuloton ratkaisu. Tällaisia päätöksiä ja yhteistyötä byrokraattisten raja-aitojen yli toivon tulevaisuudessa lisää, jotta Tampere olisi asukkaidensa näköinen, yhteisöllinen ja vihreä kaupunki.

 

Elisa Kivistö-Orjatsalo, vertaisohjaaja, aktivisti ja bloggaaja

Omien ja läheisteni kokemusten kautta olen joutunut karuilla tavoilla huomaamaan, että yhtäläiset mahdollisuudet ovat vielä kaukainen asia. Avun saanti vaikeissa tilanteissa on usein aivan liian työlään prosessin takana. Näennäisestä hyvinvointiyhteiskunnasta huolimatta aito ja kattava hyvinvointi on edelleen etuoikeus. Asiat eivät muutu, jos niitä ei lähde muuttamaan. 

Tällä hetkellä toimin Pirkanmaan Vihreiden varapuheenjohtajana ja PiTTin eli Pirkanmaan Tieteen ja teknologian vihreiden varapuheenjohtajana ja viestintävastaavana sekä Tampereen Vihreiden ja Viitteen hallituksen jäsenenä. Lisäksi olen mukana Vihreiden sosiaaliturvatyöryhmässä. Olen ollut yhdistysaktiivin roolissa mukana tekemässä monia vaaleja sekä järjestämässä monenlaisia tapahtumia. 

Sosiaali- ja terveyspolitiikka erityisesti köyhyys- ja mielenterveysasiat ovat erityisen lähellä minua. Myös kaupunki- ja lähiluonto sekä kulttuuri ja taide ovat lähellä sydäntäni. Pidän erityisen tärkeänä sitä, että mielenterveyspuolella myös pitkäaikaisten asiakkaiden tarpeet huomioidaan riittävän kattavasti sekä asiakaslähtöisesti ja erikoissairaanhoidon saaminen turvataan aina sitä tarvitseville. Köyhyys ei saa missään tilanteessa olla este terveydenhuoltoon hakeutumiselle. Palveluiden pitää olla mahdollisimman helposti saatavilla sekä turvallisia kaikille. Moninaisuuden ja erilaisten elämäntilanteiden huomioimista on parannettava kaikessa toiminnassa. 

 

 

Vapaaehtoiseksi?

Maailmanparannusta ei tehdä pelkästään puolueaktiivien voimin, siihen tarvitaan meitä kaikkia. Tule mukaan moninaiseen joukkoomme – meiltä löytyy jokaisen elämäntilanteeseen sopivaa mielekästä tekemistä!

Kyllä, haluan mukaan!

Hieno juttu. Älä lykkää päätöstä myöhemmäksi, vaan lähetä viesti nyt työntekijöillemme. Otamme sinuun yhteyttä ja keskustelemme, miten voit osallistua toimintaan.

Kiinnostusta olisi, mutta aika ei riitä

Yhdistysaktiiviksi lähtemisen ei tarvitse tarkoittaa kokouksiin sitoutumista ja loputonta nakkilistaa. Meillä sinun on mahdollista osallistua juuri sen verran kuin haluat. Monia asioita voi tehdä myös kotoa käsin silloin kun itselle parhaiten sopii. Kaikesta tekemisestä on apua.

Muutaman tunnin ajankäytöllä voit esimerkiksi:

 • olla vaalitoimitsijana äänestyspaikalla yhden sunnuntain
 • kirjoitella juttuja tai kommentteja nettiin
 • tarjoilla aamupalaa pyöräilijöille jonain aamuna
 • jakaa iltalenkkisi lomassa vaalilehtiä kotisi ympäristöön
 • taittaa jonkin tapahtuman mainoksen

Haluaisin parantaa maailmaa, mutta en koe itseäni poliitikoksi

Vihreitä vaikuttajia eivät ole pelkästään päätöksentekijät. Jokainen meistä voi omalla panoksellaan auttaa viemään yhteisiä tavoitteita eteenpäin ja olla osa sitä joukkoa, jonka voimin maailmaa muutetaan! Kokoustamisen lisäksi tarvitaan myös käytännön työtä julisteiden liisteröinnistä tiedonhankintaan.

Jos et itse koe intohimoa päätöksentekoon, mutta haluaisit kantaa kortesi kekoon, voit esimerkiksi:

 • auttaa tilaisuuksien valmisteluissa ja roudaamisessa
 • dokumentoida tapahtumia valokuvaamalla
 • analysoida tilastoaineistoja
 • askarrella pinssejä toimistolla
 • liittyä jonkun ehdokkaan tukiryhmään

Politiikka kiinnostaa, mutta en halua askarrella ja keittää kahvia

Osalle meistä juuri asioista keskusteleminen on intohimoja herättävä asia. Vapaaehtoistoiminnan hyvä puoli on, ettei pakollisia velvoitteita ole.

Jos olet kiinnostunut politiikan sisällöistä, voit esimerkiksi:

 • juontaa keskustelu- ja luentotilaisuuksia tai esiintyä niissä
 • kirjoittaa blogitekstejä tai artikkeleita kiinnostavista aiheista
 • hankkia taustatietoja tai valmistella aloitteita poliittisille päättäjille
 • osallistua vihreiden periaate- ja tavoiteohjelmien laatimiseen
 • lähteä itse ehdokkaaksi vaaleissa.