Tamperelaisvaltuutetut esittävät ilmastohätätilan julistamista

helmi 17, 2020

Tamperelaisvaltuutetut esittävät ilmastohätätilan julistamista

Valtuutetut viidestä eri ryhmästä esittävät, että Tampere julistaa ilmastohätätilan. Aloite jätetään tänään kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Tähän mennessä ilmastohätätilan on julistanut jo liki 1 400 kaupunkia, valtiota ja aluetta, joiden alueella asuu yli 800 miljoonaa ihmistä. Joukossa ovat mm. Euroopan unioni ja suurkaupungit Lontoo, Bryssel, Pariisi ja New York. Kannanottojen sisällöt ja muodot vaihtelevat paikasta toiseen, mutta perusviesti on sama: ilmastokriisi on polttava uhka ja toimilla on kova kiire.

Tampere on jo sitoutunut saavuttamaan hiilineutraaliuden vuoteen 2030 mennessä ja tehnyt vuosia töitä päästöjen vähentämiseksi. Ilmastohätätilan julistaminen olisi kaupungin pitkälle linjalle luontevaa jatkoa. Tampereellakin julistus voisi auttaa lisäämään tietoisuutta ilmastokriisin vakavuudesta ja vauhdittaa edessä olevia välttämättömiä toimia hiilineutraaliuden saavuttamiseksi.

Valtuustoaloitteen ensimmäisiä allekirjoittajia ovat Oras Tynkkynen (vihr.), Pekka Salmi (sd.), Jouni Markkanen (kok.), Noora Tapio (vas.) ja Vilhartti Hanhilahti (kesk.). Valtuuston kokouksessa aloitteen voivat allekirjoittaa kaikki valtuutetut.