Kaupunginvaltuuston kokous 28.1.2019

tammi 28, 2019

Tampereen kaupunginvaltuutetut kokoontuivat kirpeässä pakkaspäivässä vuoden ensimmäiseen valtuuston kokoukseen. Kokouksen esityslista ei ollut pitkä, mutta sen sisältö oli sitäkin painavampaa asiaa.

Olli-Poika Parviainen

Kokousta edeltävällä kaupunginvaltuuston kyselytunnilla Olli-Poika Parviainen  kysyi Tampereen kaupungin päiväkotien henkilöstöpolitiikasta ja lapsiryhmistä. Kyselyssään Parvianen halusi selvittää miten Tampereen kaupunki varmistaa riittävät sijaisresurssit ja tosiasiallisesti lainmukaiset ryhmäkoot kaupungin päiväkodeissa, ja mihin toimiin Tampereen kaupunki ryhtyy varhaiskasvatuksen henkilökunnan työssä jaksamisen edistämiseksi? Vastauksen Parviaisen kysymykseen voit lukea täältä.

Itse kaupunginvaltuuston kokouksessa käsiteltiin ensin Tampereen kaupungin vuoden 2018 tilinpäätösennuste, jonka mukaan vuoden 2018 tilinpäätösennusteessa tilikauden tulos on jäämässä 68,0 milj. euroa alijäämäiseksi. Ennuste on parantunut lokakuun ennusteesta 8,2 milj. eurolla ja on käytännössä hyväksytyn vuosisuunnitelman tasolla, mutta silti erittäin heikko. Ennusteen paranemisessa puolet tulee verotulojen muutoksesta ja puolet kaupungin yksiköiden ennusteen paranemisesta. Tilinpäätösennusteesta käytiinkin runsasta ja värikästä keskustelua. Keskustelu salissa oli välillä hyvinkin poukkoilevaa, mutta lähes kahden tunnin keskustelun päätteeksi ennuste merkittiin tiedoksi.

Tilinpäätöskeskustelun jälkeen kokouksessa käsiteltiin Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaa. Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman avulla ohjataan, johdetaan ja kehitetään lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointityötä kunnassa. Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyy suunnitelman, ja sen seuranta ja arviointi tehdään vähintään
kerran valtuustokauden aikana. Myös suunnitelmasta valtuutetut puhuivat pitkään ja hyvin eri näkökulmista. Keskustelua käytiin niin varhaiskasvatuksesta kuin koulujen sisäilmaongelmistakin. Myös suunnitelma hyväksyttiin lopulta.

Illan päätteeksi vihreät valtuutetut jättivät vielä kaksi valtuustoaloitetta; Juhana Suoniemi ehdotti selvitystä Nekalan vanhan kirjaston muuttamisesta kulttuurikeskuksi ja Matti Helimo puolestaan kysyi aloitteessaan Vuoreksen lasten varhaiskasvatuspaikkojen sijoittamisesta Vuoreksen koululle ja Pispalan koulun väistötilojen osoittamiseksi lähikouluperiaatetta vastaavaksi.

Vuoden ensimmäinen kaupunginvaltuuston kokous saatiin näin päätökseen kolmen ja puolen tunnin jälkeen. Nähdään jälleen ensi kuussa, luvassa on mielenkiintoinen vaalikevät!

Terveisin, Noora Hinkkanen

Kunnallisishteeri