Vihreä valtuustoryhmä: Kirjastopalveluille haetaan vaihtoehtoja Nekalassa

huhti 9, 2018

Vihreä valtuustoryhmä: Kirjastopalveluille haetaan vaihtoehtoja Nekalassa

Vihreä valtuustoryhmä hyväksyi Tampereen talouden tasapainottamisohjelman maanantain kaupunginhallituksessa. Kokonaisuudessaan talouden tasapainotuspaketti on 43,5 miljoonaa euroa.

Erityisesti kansalaiskeskustelussa on noussut huoli esiin sisäilmaongelmien takia suljettavan Nekalan kirjaston kohtalosta.

– Nekala-Viinikan alueen lapsiperheet ja päiväkodit ovat käyttäneet nykyisen kirjaston palveluita aktiivisesti. Sisäilmaongelmaisen kiinteistön tilalle on mielestämme tärkeää käydä alueen koulujen ja muiden toimijoiden kanssa tiiviisti keskusteluja yhteistyömahdollisuuksista, jotka mahdollistaisivat kirjastotoiminnan jatkumisen alueella, sanoo valtuustoryhmän varapuheenjohtaja  Jaakko Mustakallio.

Terveydenhuollon asiakasmaksujen nostamisen torppaaminen oli yksi Vihreiden päätavoitteista.

– Sote-palveluissa kysyntä kasvaa jatkuvasti ja kustannuspaineet ovat valtavia. Olemme hyvillämme siitä, että saavutimme tärkeimmän asiakasmaksutavoitteemme eikä Tampereella edelleenkään oteta käyttöön maksuja terveydenhoitajan käynteihin. Näin terveydenhuollon palvelut pidetään matalalla kynnyksellä saavutettavina kaikille väestöryhmille, toteaa valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Olga Haapa-aho.

Vihreät on koulutuspuolue ja koulutuksen ja päivähoidon rahat saatiin turvattua talouden tasapainotuksessa. Neuvotteluissa myös saatiin kaivattuja täsmäpanostuksia lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin.

– Peruskoulun ja päivähoidon riittävän pienet ryhmäkoot turvaavat laadukkaan opetuksen ja varhaiskasvatuksen tamperelaisille lapsille, toteaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Jaakko Stenhäll.

Vihreä valtuustoryhmä on tyytyväinen myös siihen, että samalla poliittiset päätöksentekijät osallistuvat tasapainotukseen omalta osaltaan, kun kokouspalkkoista ja pormestaripalkkioista säästetään 5 prosenttia.

Talouden tasapainotusohjelma hyväksytään lopullisesti kaupunginvaltuuston kokouksessa 23.4.2018.

Lisätietoja:

Jaakko Mustakallio, 045 6520589

Olga Haapa-aho, 050 3030437

Jaakko Stenhäll, 045 1378505