fbpx

Miksi Vihreät?

Pohditko liittymistä Vihreisiin tai osallistumista paikalliseen toimintaan? Tutustu muutamien tamperelaisvihreiden tarinoihin siitä, mikä innosti heidät lähtemään mukaan toimintaan.

Tuomo Pekkanen, aineenopettaja ja Tampereen vihreiden toinen puheenjohtaja: Osallistumalla on helppoa olla hyödyksi muille

Alunperin lähdin mukaan Vihreisiin vaimoni kanssa logiikalla ”maksanpa vain jäsenmaksua ja tuen toimintaa siten”. Sitten tuli käytyä ensimmäisessä tilaisuudessa (olikohan jokin syyskokous tms.) ja sitä kautta tuli tutustuttua sen hetken hallitukseen.

Mentäessä ajassa eteenpäin olen partioinut vaalien alla torilla, jakanut flaiereita, toiminut kaksi vuotta Tavin taloudenhoitajana, ylläpitänyt tavin nettisivujen ja nyt myös toisena puheenjohtajana. Välissä olen ehtinyt olla ehdolla kaksissa kunnallisvaaleissa ja saada sen verran kannatusta että olen toiminut Vihreiden mandaatilla varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen johtokunnassa sekä Infra liikelaitoksen johtokunnassa.

Mutta miksi Vihreät? Koska haluan jättää jälkeeni paremman Tampereen, Suomen ja maapallon nuoremmille sukupolville. Olen kokenut että Vihreissä on ollut helppoa lähestyä niin puolueen puheenjohtajaa kuin vaikka paikallista kansanedustajaa ja ylipäätänsäkin sopivan rento ja avoin meininki on sopinut minun pirtaani. Mukaan toimintaan lähteminen oli helppoa ja pystyn tekemään asioita joissa tunnen olevani hyödyksi sekä Tampereelle että Vihreille. Eikä haittaa että tekeminen on (pääosin) kivaa!

Johanna Roihuvuo, yliopistoprekaari: Huomasin, että ajatukseni ja arvoni ovat politiikkaa

Johanna-pikkukuva Olen kasvanut maalla perheessä, jossa politiikasta ei koskaan puhuttu sanaakaan. Minut kasvatettiin kotona kierrättämään, kunnioittamaan muita ihmisiä, pitämään huolta heikommista sekä olemaan avoin ja rehellinen. Myöhemmin lähdin opiskelemaan yliopistoon, jossa ajauduin järjestöaktiiviksi ja sitoutumattomana opiskelijapolitiikkaan. Siellä eri poliittisten edustajien kanssa toimiessani huomasin, että vaikka tulin juttuun kaikkien kanssa, ajatukseni ja arvoni osuivat parhaiten yhteen yhden ryhmän kanssa – Vihreiden. Tajusin myös, että kuka tahansa voi tarttua epäkohtiin ja tehdä niille jotain, ja että valtaosa minua kiinnostavista asioista päätetään juuri politiikassa. Tuttu suostutteli minut liittymään puolueeseen ja myöhemmin lähdin ehdolle kunnallisvaaleihin, edustajaksi kaupungin luottamustehtäviin sekä aktiiviksi paikalliseen yhdistystoimintaan.

Upeinta ja koukuttavinta on ollut tavata mielenkiintoisia ihmisiä, keskustella asioista heidän kanssaan ja oppia koko ajan lisää. En osannut kuvitella, että illanvietot, sunnuntaipyöräilyt ja väittelyt ihailemieni vaikuttajien kanssa voisivat olla yhtäkkiä ihan arkipäiväisiä asioita. Suurimpana yllätyksenä tuli, miten pienen porukan harteilla asiat lopulta lepäävät. Vihreät ovat Tampereella näkyneet, kuuluneet ja saaneet aikaan niin paljon, että kuvittelin asioiden taustalle paljon suuremman ja ammattimaisemman organisaation. Todellisuus oli, että jokaista pienintäkin tekoa todella tarvitaan ja että kenen tahansa on mahdollista tarttua ja päätyä vaativinkiin haasteisiin ja tehtäviin. Tuntuu uskomattomalta ajatella, miten paljon voisimme saada aikaan, jos meitä olisi vielä nykyistä enemmän.

Tammelantori