Kaupunginvaltuuston kokous 24.10.2016

loka 24, 2016

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontui tänään syyskuun pitkään kokoukseen. Kokouksen esityslistalla oli raitiotien hyväksynnän lisäksi päätettävänä ja käsiteltävänä Tampereen kaupungin välitilinpäätös sekä kaupungin lausunto hallituksen esitykseen maakuntauudistukseksi ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisuudistukseksi. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että tiedossa oli erittäin pitkä ilta, jonka aikana päätettäisiin todella merkittävistä asioista.

Ilta alkoi raitiotiehankeen käsittelyllä. Raitiotiehankkeesta on puhuttu pitkään ja siitä on tehty useita perusteellisia selvityksiä. Tampereen vihreä valtuustoryhmä on tukenut ja ajanut ratikkaa Tampereelle jo useita vuosia, ja kaikki valtuutetut kannattavat hanketta yksimielisesti. Raitiotien hyvinä puolina on muun muassa sen ekologisuus, kustannustehokkuus sekä esteettömyys. Kaikki voivat käyttää ratikkaa! Keskustelu ratikasta kesti lähes viisi tuntia, jonka päätteeksi hanke jäi kuitenkin vielä pöydälle, eli siitä päätetään ylimääräisessä kaupunginvaltuuston kokouksessa 7.11.

Juhana Suoniemi puhui kokouksessa ratikasta ja sotesta

Juhana Suoniemi puhui kokouksessa ratikasta ja sotesta

Sote-uudistuksen vastauksista päätettäessä Juhana Suoniemi jätti vihreän valtuustoryhmän ponnen opiskelijaterveydenhuollon turvaamisesta myös uudessa laissa. Tämän ponnen valtuusto hyväksyi ilman äänestystä. Valtuusto käsitteli myös kaupunginhallituksen vastauksia tarkastuslautakunnan huomioihin vuoden 2015 toiminnasta (hyväksyttiin ilman äänestystä) sekä valintilipäätöstä (hyväksytiin). Loput kokouksessa käsiteltävät asiat valtuustoaloitteita lukuunottamatta jätettiin pöydälle seuraavan kokouksen päätettäväksi.

Ylimääräinen valtuuston kokous järjestetään siis 7.11., ja silloin ratikkaa tuskin pöydätään. Tavataan kahden viikon päästä!

Noora Hinkkanen
Kunnallissihteeri