Aloite Tampereen kaupungin ulkoilualueisiin liittyvien palveluiden parantamiseksi

huhti 16, 2012

Tampereella on lukuisia hienoja ulkoalueita, puistoja, uimarantoja ja lenkkeilymaastoja, jotka kutsuvat kaupunkilaisia ulkoilemaan ja viihtymään. Kaupungin ulkoilualueet ovat myös Tampereen imagotekijöitä ja ajanvietettä kaupungissamme vieraileville turisteille. Tampereen kaupungin nettisivuilta tai mistään muussakaan informaatiokanavasta ei ole kuitenkaan saatavilla kootusti tietoa siitä, minkälaisia nämä alueet ovat ja missä näitä ulkoilualueita Tampereella sijaitsee. Tampereen kaupunki voisikin kehittää karttapohjaisen sivuston, jossa olisi esiteltynä Tampereen kaupungin ulkoilualueet. Sivusto voisi sisältää näiden paikkojen yleiskuvauksen, palvelutason kuvauksen (mahd. läheiset WC-tilat, kioskit jne.) ja visuaalisen kuvan.

Etenkin keskustan puistot ovat koko kaupunkikuvan kannalta merkittäviä ulkoilualueita. Niissä ulkoilee päivittäin keskustan alueella asuvia perheitä. Ilkivallan ja varkaustapausten vuoksi näihin puistoihin ei kuitenkaan voi jättää leikkivälineitä, vaan ne on otettava joka kerta mukaansa puistosta poistuttaessa. Esimerkiksi Aleksanterin puistossa ja Pikku Kakkosen puistoissa on kuitenkin päiväkodin käytössä oleva leikkivälinevarasto. Näitä leikkivälinevarastoja voisi olla mahdollista muokata sellaiseksi, että niissä olisi mahdollista säilyttää puiston aktiivikäyttäjien leluja. Avain varastoon olisi lunastettavissa esimerkiksi maksullista panttia vastaan.

Vihreä valtuustoryhmä esittää, että Tampereen kaupunki rakentaa nettisivuilleen kaupunkilaisia ja turisteja palvelevan sivuston, jossa on kootusti tietoa Tampereen ulkoilualueista sekä niiden sijainnista ja palvelutasosta. Lisäksi selvitetään mahdollisuutta rakentaa joihinkin leikkipuistoihin järjestelmä, jossa paljon käyvillä lapsiperheillä olisi leikkipuistossa puistolelujen säilytysmahdollisuus heille erikseen osoitetussa tilassa.