Vihreät mukana pormestarikoalitiossa

heinä 6, 2021

Vihreät mukana pormestarikoalitiossa

Tampereen vihreä valtuustoryhmä ja kunnallisjärjestö allekirjoittivat tiistaina koalitiosopimuksen. Sen myötä Vihreät osallistuvat Tampereen pormestarikoalitioon ja yhdessä neuvotellun ohjelman toteuttamiseen. Ryhmien välisissä neuvotteluissa Vihreät saivat sivistyspalvelujen apulaispormestarin salkun.

Vaalien jälkeisten viikkojen aikana käydyissä neuvotteluissa Vihreät ovat painottaneet erityisesti ihmisoikeuksien, ilmastotavoitteiden ja laadukkaan koulutuksen edistämistä. Ryhmä on tyytyväinen neuvottelujen lopputulokseen. Sivistyspalvelujen apulaispormestarin paikka mahdollistaa koulutuksen laadun ja yhdenvertaisuuden edistämisen sekä kulttuuripalvelujen tukemisen koronan aiheuttamassa vaikeassa tilanteessa.

“Olemme vaatineet koko koalitiolta sitoutumista ihmisoikeuksien edistämiseen ja tämä kokoonpano on ollut siihen valmis. Tulevalla kaudella tarvitaan sekä jokaisen oikeuksia kunnioittavaa julkista keskustelua että toimenpiteitä yhdenvertaisuuden, vähemmistöjen oikeuksien ja heikossa asemassa olevien kaupunkilaisten tilanteen parantamiseksi.”, kertoo vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Olga Haapa-aho.

“Ilmastotavoitteiden vieminen eteenpäin entistä kunnianhimoisemmin on ollut meille tärkeä tavoite. Koalitioneuvottelujen aikana käytiin paljon keskusteluja ilmastotavoitteiden tiekartan jatkuvasta päivittämisestä ja käytännön toteutuksesta. Jos tämä näkyy myös käytännön päätöksissä, olemme todella tyytyväisiä Tampereen linjaan.”, kommentoi Tampereen Vihreiden puheenjohtaja Juhana Suoniemi.