Valtuustoaloite Tammelantorin visiotyön aloittamiseksi

tammi 27, 2020

Valtuustoaloite Tammelantorin visiotyön aloittamiseksi

Tammelantori on parhaimmillaan yksi Tampereen viehättävimpiä paikkoja. Torin ympäristössä on hyvät palvelut ja varsinkin kesälauantaisin se kukoistaa elämää. Kuitenkin torilla on myös hiljaisempi puoli, jota voidaan visiotyöllä elävöittää. . 

Tammelantorilla on huikea potentiaali nousta entistä viihtyisämmäksi ja elinvoimaiseksi toriksi, itään laajenevan keskustan sykkiväksi solmukohdaksi. Sellaiseksi, mihin tamperelaiset voivat työpäivän jälkeenkin tulla syömään, poiketa kahville ja hakea tuoreimmat pöydänantimet, ympärivuotisesti. Hyvin kaikilla kulkumuodoilla saavutettava, elävä tori on myös kaupungin matkailun kannalta olennainen kohde. 

Me allekirjoittaneet valtuutetut ehdotamme Tammelantorin alueelle vuorovaikutteisen visiotyön aloittamista osana Viiden tähden keskustan kehittämisohjelmaa. Visiotyössä otettaisiin kantaa ja kerättäisiin ideoita erityisesti alueen asukkailta torin aukiolojen (06-14) laajentamiseen, torikaupan avaamiseen eri toimijoille, toriravintoloiden lisäämiseen sekä torin kulkuyhteyksien ja yleisen viihtyisyyden parantamiseen ympärivuotisesti. Visiotyö perustuisi tutkittuun tietoon asiakasjakaumista, torille asetetuista odotuksista, torikauppiaiden toiveista, mutta myös muiden yrittäjien suhteesta torielämään

Jaakko Mustakallio (vihr)