Tasokas toriterassi Tampereelle!

syys 7, 2020

Tasokas toriterassi Tampereelle!

Turussa ja Helsingissä avattiin tänä kesänä matkailu- ja ravintolapalvelujen koronavaikeuksia helpottamaan isot yhteisterassit. Helsingissä terassi oli Senaatintorilla ja Turussa Tuomiokirkon edustalla. Helsingin terassin suosio oli jopa valtakunnallinen uutinen. Molemmat terassit olivat erinomaisesti toteutettuja ja saivat hyvin suosiota. Ruoka- ja juomavalikoimat olivat molemmissa tasokkaat ja vaihtelevat. Ravintolatoimijoita oli useita ja niiden tasoa oli arvioitu etukäteen. Helsingissä terassin yhteydessä oli myös kaupunkiviljelyä.

Molemmissa kaupungeissa terassit herättivät luonnollisesti keskustelua, kuten tässä artikkelissa todetaan https://reseptitaivas.fi/kiistelty-senaatintorin-megaterassi-aukesi/. Molemmat terassit olivat tasokkaita ja rauhallisia ja ainakin Turussa seurakunta oli kumppanina terassiprojektissa https://tuomiokirkonterassi.com/. Keskeisellä paikalla terassin ulkonäköön, ohjelmaan sekä ravintolapalvelujen laatuun pitääkin panostaa.
Molemmissa kaupungeissa näille koronan käyntiin polkaisemille terasseille mietitään jatkoa tuleviksi kesiksi. Miksipä ei myös Tampereelle?

Valtuustoaloitteenamme esitämme, että Tampere etsii jo kesäksi 2021 keskeiseltä paikalta esimerkiksi Vanhan kirkon läheiseltä alueelta paikan tasokkaalle terassille ja selvittää ravintolayrittäjiemme kiinnostuksen lähteä mukaan projektiin.

Vihreä valtuustoryhmä