Tampereen vihreän valtuustoryhmän esitykset kaupungin luottamustoimiin

touko 20, 2019

Tampereen vihreä valtuustoryhmä esittää tänään valtuustossa uusia henkilöitä useisiin luottamustoimiin ryhmien kesken sovitun neuvottelutuloksen mukaisesti. Vihreät saavat kaupunginhallitukseen loppukaudeksi kolmannen paikan, johon valtuustoryhmä ehdottaa nimitettäväksi ryhmän puheenjohtajaa Jaakko Stenhälliä. Stenhällin varahenkilöksi ryhmä esittää valtuutettu Matti Helimoa ja Olga Haapa-ahon varajäseneksi valtuutettu Juhana Suoniemeä. Kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtajaksi esitetään jatkavaksi Jaakko Mustakalliota ja hänen varajäsenenekseen myös seuraavan kaksivuotiskauden jatkavaa Merve Caglayania.

Jaakko Stenhäll on 35-vuotias diplomi-insinööri ja kaupunginvaltuutettu, joka on toiminut vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana vuodesta 2017 saakka. “Vihreiden edustus Tampereen kaupunginhallituksessa on nyt isompi kuin koskaan aiemmin. Tampereella on meneillään historialliset kaupunkikehityksen vuodet ja tässä työssä vihreä kädenjälki tulee näkymään entistäkin enemmän”, toteaa Stenhäll.

Matti Helimo ja Juhana Suoniemi ovat myös uusia nimiä vihreiden kaupunginhallitusryhmässä. “Suhtaudun innostuneesti luottamustehtävääni vihreiden kaupunginhallitusryhmässä. Vuosien kokemus lautakunnista ja puolueiden välisistä neuvotteluista antavat hyvät lähtökohdat edistää tavoitteitamme myös kaupunginhallituksessa, “ Suoniemi sanoo.

Myös Matti Helimo on tyytyväinen tulevasta luottamustehtävästään:”Odotan innolla alkavaa kaksivuotiskautta kaupunginhallituksessa. Työskentelyyn tuon mukanani asiantuntijuutta erityisesti koulutuksen, liikunnan, kulttuurin sekä lasten- ja nuorten asioiden parista, “ hän sanoo.

Lisäksi vihreä valtuustoryhmä esittää sosiaali- ja terveyslautakunnan uudeksi jäseneksi Perttu Jussilaa (varahenkilö Anna Moilanen) ja yhdyskuntalautakuntaan uusiksi varsinaisiksi jäseniksi varavaltuutettuja Erik Lydeniä ja Sonja Harmaalaa (varahenkilöiksi Johanna Roihuvuo ja Ville Tynkkynen). Muuten luottamustoimissa ei vihreiden osalta tapahdu muutoksia.