Tampereen vihreä valtuustoryhmä esittää ilmasto-oppaan laatimista tamperelaisille

loka 22, 2018

Tampereen vihreä valtuustoryhmä esittää ilmasto-oppaan laatimista tamperelaisille

Tampereen vihreä valtuustoryhmä esittää tänään kaupunginvaltuuston kokouksessa jätettävässä ryhmäaloitteessaan ilmasto-oppaan laatimista tamperelaisille. ”Tampereella on kunnianhimoinen tavoite hiilineutraalista kaupungista vuoteen 2030 mennessä, johon liittyen toimenpiteitä toteutetaan ympäri kaupunkikonsernia”, sanoo valtuustoryhmän 1. varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio.

”Kaupungin toteuttamien investointien ja muiden toimenpiteiden ohella päästöjen painaminen laskuun on otettava huomioon politiikan jokaisella sektorilla. Kaupunki on vastuussa ilmastotavoitteiden saavuttamisesta, ja laatimalla ilmasto-oppaan se voisi tarjota tukea ja tietoa aiheesta myös kaupunkilaisille.  Oppaan avulla yksilöiden osallistuminen  ilmastotalkoisiin helpottuisi”, huomauttaa valtuustoryhmän 2. varapuheenjohtaja Olga Haapa-aho.

“Arjen kulutus- ja muihin valintoihin painottuva ilmasto-opas juuri Tampereen oloihin sovitettuna antaisi hyvän viestin kaupungin sitoutumisesta ilmastonmuutoksen torjuntaan kaikilla tasoilla. Esimerkiksi taloyhtiöillä on vielä saavutettavaa päästöjen vähentämisessä.Samalla kaupunkilaisille syntyisi parempi kuva omista vaikutusmahdollisuuksistaan”, Mustakallio toteaa.

Valtuustoryhmä on myös pohtinut oppaan julkaisumuotoa: ”Tamperelaisen ilmasto-oppaan tekniseen toteutukseen on monia mahdollisuuksia: jokaiseen kotiin jaettava painettu opas, sosiaalisen median kanavat tai mobiiliapplikaatio – tai näiden yhdistelmä”, miettii Haapa-aho. ”Oppaan toteutukseen voidaan etsiä yhteistyökumppania esimerkiksi Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitrasta, sekä muista edistyksellistä ilmastopolitiikkaa tekevistä suurista kaupungeista. Tämänkaltaisen toteutuksen myötä osa oppaasta voisi olla kaikille kaupungeille yhteinen, samalla kun kukin kaupunki voisi liittää mukaan tietoja omista palveluistaan ja tiedoistaan.”, Haapa-aho jatkaa.

Lisätietoja:
Valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio, 045-6520589
Valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Olga Haapa-aho, 050-3030 437