Kaupunginvaltuuston kokous 19.8.2019

elo 19, 2019

Syksyn ensimmäinen kaupunginvaltuuston kokous järjestettiin kesälomien jälkeen kaupungin Virastotalolla. Politiikan kesä oli vilkas, mutta kuntapoliitikot olivat täynnä virtaa! Kokouksen esityslista oli jälleen täynnä asiaa luottamustehtävänimityksistä asemakaaavoihin.

Illan ensimmäisenä asiana kaupunginvaltuusto käsitteli takausten myöntämistä Pirkan Opiskelija-asunnot Oy:lle, takaus myönnettiin ilman keskustelua. Seuraavaksi valtuusto sai käsiteltäväksi Tampereen kaupungin kansainvälisen osaamisen ja maahanmuuton strategisen ohjelman. Olli-Poika Parviainen ja Jaakko Mustakallio kiittelivät ohjelmaa ja toivoivat erityisesti vaihto-oppilaiden ja maahanmuuttaja-opiskelijoiden huomioimista. Keskustelu sai kuitenkin pian synkkiä sävyjä perussuomalaisten kaupunginvaltuutettujen esittäessä vähintäänkin arvelluttavia lausuntoja pykälästä. Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Jaakko Stenhäll sanoi Tampereen olevan vetovoimainen kaupunki ainoastaan mikäli se on aidosti avoin ja vastaanottava kaupunki. Keskustelu ryöppysi vielä hetken, mutta ohjelma kuitenkin hyväksyttiin kaupunginhallituksen päätösehdotuksen mukaisesti.

Kokouksessa käsiteltiin lisäksi muutama eri asemakaava, joista Käpylän kaavan käsittelyssä käytiin myös keskustelua rakennussuojelun merkityksestä ja tarpeesta, kaavan hyäksymiseen keskustelu ei kuitenkaan vaikuttanut.

Kokouksen päätteeksi käsiteltiin vielä valtuustoaloitteita, joista kiinnostavimmat olivat Olga Haapa-ahon jättämä aloite sähköisen hyvinvointikyselyn käyttöönottamisesta ja Merve Caglyanin ja Minna Minkkisen (vas.) laatima aloite anonyymin rekrytoinnin aloittamisesta Tampereella. Ensimmäiseen aloitteeseen saatu vastaus tyydytti vihreää valtuustoryhmää, jälkimmäiseen olisi vielä kaivattu tarkennusta toimenpiteiden aloitusajankohdasta. Illan päätteeksi Olga Haapa-aho jätti vielä valtuustoaloitteen vessapassin käyttöönotosta ja Matti Helimo muistolehdon perustamisesta kirkkoon kuulumattomille ja tuhkatuille vainajille.

Seuraava valtuuston kokous on syyskuussa, siiheksi siis!

Noora Hinkkanen

Kunnallissihteeri