Kaupunginvaltuuston kokous 16.9.2019

syys 17, 2019

Syyskuun kaupunginvaltuuston kokous oli Tampereen vihreälle valtuustoryhmälle merkittävä. Kokouksen esityslistalla oli nimittäin apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäen ero valtuustosta ja uuden apulaispormestarin sekä valtuutetun nimitys. Heinämäki tuli valituksi Tampereen kaupungin kilpailukykyjohtajaksi ja menetti siten vaalikelpoisuutensa valtuustoon. Valtuusto hyväksyi Heinämäen eron, tämän myötä valtuustoon nousi ensimmäinen varavaltuutettu Natalia Rincon. Kiitos Anna-Kaisalle työstäsi vihreän poliitikan edistämiseksi ja onnea Natalialle valtuustotaipaleeseen!

Seuraavaksi valtuuston tuli nimetä uusi Elinvoima- ja osaamislautakunnan sekä asunto- ja kiinteistölautakunnan apulaispormestari. Vihreä valtuustoryhmä esitti tehtävään ryhmän puheenjohtajaa Jaakko Stenhälliä, mikä yksimielisesti hyväksyttiin. Uunituore apulaispormestari Stenhäll siteerasi osuvasti kiitospuheessaan näyttelijä-Kirjailija Antti Holmaa: ”

”Kirjailija ja näyttelijä Antti Holma totesi kerran suositussa podcastissaan, että on olemassa kahdenlaisia ihmisiä: sellaisia kuin Antti Holma itse, ja poliitikkoja. Siinä missä Antti Holma itse vaihtaa aina asuinsijaa kun alkaa meno ahdistaa, jää poliitikko paikalleen hoitamaan asioita kuntoon. Siinä missä Holma on ahdistuksensa kanssa ensin emigroitunut Helsingistä Lontooseen ja sittemmin Lontoosta New Yorkiin, ovat useimmat meistä pysytelleet pitämässä Tampereen asioita kunnossa.” Onnea vielä Jaakko!

Nimitysten jälkeen valtuusto pui paljon julkisuutta saanutta Atanas Aleksovskin pidättämistä luottamustoimesta. Äänestyksen päätteeksi valtuusto päätti antaa Aleksovskin jatkaa kaupunginvaltuutettuna, vihreän ryhmän äänet hajosivat äänestyksessä. Kokouksessa hyväksyttiin myös kaupungin hallintosääntöjen sekä pormestariohjelman päivitykset. Illan päätteksi valtuusto päätti vielä Tampereen kaupungin sijoitusperiaatteista, joissa kaupunki irtaantuu fossiilisijoituksistaan! Tämä on merkittävä päätös ilmastonmuutoksen hidastamiseksi, Oras Tynkkynen kirjoittaa blogissaan tarkemmin päätöksen merkityksellisyydestä.

Syyskuun kokous saatiin päätökseen jo hiukan ennen iltayhdeksää, lokakuussa tavataan!

Noora Hinkkanen

Kunnallissihteeri