Infran johtokunnan ensimmäinen kokous 23.8.

elo 23, 2017

Edustimme Tuomo Pekkasen kanssa Vihreitä Tampereen Infran johtokunnan ensimmäisessä kokouksessa uudessa, kuntavaalien jälkeisessä, miehityksessä. Asialistalla oli pääosin järjestäytymiseen liittyviä pykäliä, joten pääpaino oli toiminnanjohtajan sekä talouspäällikön yleisesittelyillä. “Itse asiaan” päästään sitten seuraavassa kokouksessa.

Tämä onkin hyvä paikka esitellä yleisesti Infran toimintaa, eli sitä mistä Tampereen Infran toiminnassa on kyse.

Hallinnollisesti Infra kuuluu kaupunkiympäristön palvelualueeseen, jonka apulaispormestarina toimii Aleksi Jäntti (kok). Infra toimii kaikkien kolmen kaupunkiympäristön palvelualueen lautakunnan alaisuudessa, jotka ovat siis yhdyskuntalautakunta, kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta ja alueellinen jätehuoltolautakunta.

Tampereen Infra tarjoaa omien nettisivujensa (http://www.tampere.fi/tampereeninfra.html) mukaan kunnossapito- ja rakentamispalveluita, kuljetus- ja korjaamopalveluita sekä paikkatietopalveluita.

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa, on se, että Infra vastaa kaupungin ajoneuvojen ja koneiden korjauksista sekä varastoinnista henkilöautoista isoihin kauhakuormureihin. Tehtäviin kuuluvat myös katujen ja viheralueiden kunnostusta, metsien, taimistojen ja puiden, sekä liikuntapaikkojen (kuten uimarannat ja leikkipaikat) hoitamista.

Infra siis rakentaa, korjaa teitä, rakennuksia, siltoja sekä hoitaa kaupungin ajoneuvoja, joskin osan busseista huoltaa TKL itse.

Johtokunnassa meitä vihreitä edustavat minä ja Tuomo Pekkanen sekä kaupunginhallitusta edustava Merve Caglayan. Tämä tarkoittaa siis sitä, että edellisen kauden yhden edustajan tilalla on nyt kaksi (ja puoli) edustajaa. Pyrimme siihen, että tämä myös näkyy tuoreen johtokunnan toiminnassa.

Seuraavissa johtokunnan kokouksissa tullaan meille esittelemään eri osastojen toimintaa sekä tilannetta, mutta myös viemään Infran toiminnan tarkistamista, jonka tarkoituksena on valtuuston ohjauksessa ratkaista sen, millaiseksi Infra kehittyy lähivuosina. Se on jo päätetty, että Infra pysyy liikelaitoksena, mutta muutoin Infran rooli on juuri nyt työn alla. Tätä työtä siis uusi johtokunta tulee omistajan kanssa tekemään.

Tampereen Infra kokoontuu seuraavan kerran syyskuussa.

Infran toimintaan liittyvissä asioissa kannattaa olla yhteydessä minuun (anne.p.sinkkonen@gmail.com), Tuomo Pekkaseen (tuomo.pekkanen@gmail.com) tai Merve Caglayaniin (merve.caglayan@vihreatnuoret.fi)