Iiris Suomela kaupunginhallituksen uudeksi jäseneksi

touko 28, 2024

”Vihreiden uutena jäsenenä Tampereen kaupunginhallituksessa aloittaa Iiris Suomela. Hän tulee Brigita Krasniqin tilalle, joka muuttaa töiden takia kesäkuussa Brysseliin.

”Vaihdos tapahtuu valtuuston kokouksessa 10. kesäkuuta, ja seuraavan viikon kaupunginhallituksen kokous on minulle ensimmäinen”, Suomela kertoi Aamulehdelle maanantaina.

Kuntavaaleissa ehdolla

Suomelan mukaan vihreillä oli kaupunginhallitukseen muitakin halukkaita. Hän haki paikkaa, koska on istunut kaupunginhallituksen kokouksissa valtuuston varapuheenjohtajana kaudella 2017–2021.

”Ajattelin, että kun on vain tällainen pätkä kyseessä, niin on hyvä, että siihen hakee henkilöitä, joilla on aiempaa kokemusta.”

Seuraava kaupunginhallitus valitaan kevään 2025 kuntavaalien jälkeen, ja jatko kiinnostaa Suomelaa jo nyt.

”Aion olla ehdolla kuntavaaleissa ja tavoittelen paikkaa joko kaupunginhallituksesta tai muualta. Myös lautakuntatyö kasvatuksen ja opetuksen lautakunnassa on ollut todella mielekästä.”

Lisää pyöräteitä

Iiris Suomelan tavoitteet kaupunginhallituksessa liittyvät varhaiskasvatukseen, kouluihin ja ilmastoon.

”Meillä on koko ajan enemmän lapsia ja nuoria, ja se on hieno asia, mutta täytyy pitää huolta, että päiväkoteja ja kouluja on riittävästi ja että laatu säilyy hyvänä.”

Päiväkodeissa ja kouluissa on Suomelan mukaan valtavan osaavaa henkilökuntaa, joka pystyy tekemään paljon vähälläkin.

”Mutta nyt aletaan monessa kohtaa olemaan siinä pisteessä, että lisärahoitus olisi tarpeen.”

Myös ilmastotoimien puolella tarvitaan Suomelan mielestä lisää päätöksiä.

”Tampereelle on hienosti suunniteltu ratikan laajennuksia, mutta valtion rahoitus on koko ajan vähän uhattuna, koska hallitus säästää. Myös kävely- ja pyöräteitä tarvitaan lisää paitsi päästövähennysten myös arkiliikunnan edistämiseksi.”