Jäsenkirje 8/2014

joulu 19, 2014

Tavin jäsenkirje 8/2014

jakelu Pirkanmaan jäsenille (lähde: puolueen jäsenrekisteri). Kirjettä saa jakaa eteenpäin.

Politiikkakoulusta mielenkiintoista sisältöä Pirkanmaan jäsenistölle

Tampereen vihreiden ensimmäinen Politiikkakoulu starttaa tammikuussa 2015. Avajaistilaisuus järjestetään valtuustosalissa torstaina 15.1.2015. Kaksi kertaa kuussa järjestettävä Politiikkakoulu on mahdollisuus tutustua vaikuttamiseen, politiikkaan ja politiikan tekijöihin.

Politiikkakoulu on avoin kaikille vehreästi ajatteleville, eikä osallistuakseen tarvitse olla Vihreiden jäsen. Osallistua voi vain yksittäiselle kerralle tai vaikka jokaiselle. Pääntöisesti ennakkoilmoittautumisia ei tarvita (poikkeuksia voivat olla esimerkiksi vierailukohteet ja retket).

Politiikkakoulu tarjoaa kohtaamisia sekä kokemuksia mielenkiintoisista aiheista, ja sisältää vihreiden vaikuttajien tapaamisia, tutustumista erilaisiin kohteisiin, käynnin eduskunnassa sekä vaikuttamista avaavia luentoja järjestöpolitiikassa toimimisesta aina EU-päätöksenteon kiemuroihin.

Politiikkakoulun tilaisuudet ovat muutamia kohdevierailumatkoja lukuun ottamatta maksuttomia, ja niitä järjestetään kahdesti kuussa, yleensä torstai-iltaisin kello 17:30 – 19:30. Monesti varsinaisen tilaisuuden jälkeen jatketaan vielä heti perään Iltakoululla, jossa on mahdollisuus syventää päivän aiheita sekä keskustella Politiikkakoulun vieraiden ja valmentajien kanssa.

Politiikkakoulu on jotain aivan uutta. Sen yksi tärkeistä merkityksistä on tarjota Sinulle Pirkanmaan vihreiden jäsenenä mahdollisuus kokea ja kohdata paikallisia, valtakunnallisia sekä EU-tason vihreitä vaikuttajia, kuulla heidän kertomanaan tarinoita politiikan arjesta ja päästä kysymään. Koulu-nimestä huolimatta tilaisuuksissa panostetaan kohtaamiseen ja kokemiseen. Ennakkotietoja tai osaamista ei tarvita.

Oletko Sinä tulevaisuuden vihreä vaikuttaja?

Tampereen vihreät tarjoaa lisäksi ryhmälle kiinnostuneita mahdollisuuden syventää osaamistaan lisäohjattuna valmennusryhmänä, joka on erityisen hyvä mahdollisuus paikallisesta tai valtakunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneelle syventää osaamistaan ja valmistautua esimerkiksi tuleviin vaaleihin.

Valmennusryhmän osallistujille on tarjolla muun muassa käsiteltävien aiheiden syvempää avaamista, henkilökohtaista valmennusta ja Politiikkakoulun jatkona henkilökohtaista mentorointia kokeneen vihreän vaikuttajan kanssa. Valmennusryhmään hakevan tulee lähtökohtaisesti olla jonkin vihreän järjestön jäsen.

Valmennusryhmään voi hakea mukaan ottamalla yhteyttä Tampereen vihreiden toiminnanjohtaja Tarja Virtaseen (tarja.virtanen@vihreat). Ilmoittautumisen yhteydessä pyydän Sinua lyhyesti kertomaan itsestäsi ja kiinnostuksestasi päästä mukaan valmennusryhmään 9.1.2015 mennessä.

Lisätietoja ja alustavan ohjelman löydät Tampereen vihreiden verkkosivustolla www.tampereenvihreat.fi/politiikkakoulu

Tervetuloa mukaan tutustumaan vaikuttamiseen sekä politiikan kulisseihin!

Ilkka Veiström

Tavin hallituksen jäsen

Mukaan eduskuntavaaleihin!

 

Eduskuntavaaleihin on neljä kuukautta ja kampanjat ovat jo hyvässä käynnissä. Ehdokkaita on nimetty tähän mennessä 15 ja tullaan nimeämään täysi 19 ehdokkaan lista.Lähde mukaan tukiryhmiinÄänestyskopissa voit valita vain yhden, mutta vaalityötä voit tehdä useammallekkin hyvälle ehdokkaalle.Hyvä alku on liittyä ehdokkaan tukiryhmään. Tukiryhmään kuulumalla saat mahdollisuuden olla mukana viemässä ehdokastasi kohti eduskuntaa ja olla varmistamassa että vihreät arvot vapaus, vastuu ja välittäminen näkyvät eduskunnan toiminnassa tulevallakin kaudella.Osoitteesta http://www.pirvi.fi/eduskuntavaaliehdokkaat/ löytyy linkit ehdokkaiden kotisivuille. Käy valitsemassa omasi tai vaikka useampi ja liity tukiryhmiin!

Tarjoa osaamistasi

Olit sitten nettivelho, taitava leipuri tai jonkin alan asiantuntija osaamisellesi löytyy varmasti käyttöä. Mukaan voi myös tulla oppimaan uutta. Ota rohkeasti yhteyttä ehdokkaisiin, yhdistykseesi tai piiriin jos haluat olla tekemässä yleistä vaalityötä.

Yhteistä vaalityötä voi tulla tekemään myös liittymällä tukiryhmiin. Voit jakaa vaalilehteä, keittää kahvia vaalimökillä tai vaikka pystyttää julisteet omalle paikkakunnallesi.

Lahjoita

Kampanjointia eduskuntavaaleissa voit tukea myös lahjoittamalla ehdokkaalle, piirille tai puolueelle. https://lahjoita.vihreat.fi

Tarja Virtanen

Tampereen Vihreät ry

Maanantaimarkkinat

ma 5.1. klo 8.00-16.00,

Keskustori, Tampere

Maanantaimarkkinoilla tukiryhmät jakavat esitteitä ja keskustelevat kaupunkilaisten kanssa. Tavi tarjoaa telttapaikan ja eduskuntavaaliehdokas Heli Piiraisen tukiryhmä tuo teltan paikalle.

Tule torille tapaamaan ehdokkaita tai vaikka jakamaan esitteitä ja mukaan toimintaan.

Halituksen kokous

ti 13.1. klo 18.00, Kehräsaari, B-talo

Tampereen vihreät ry:n hallitus kokoontuu kerran kuukaudessa.

Hallituksen kokous pidetään vihreiden toimistolla Kehräsaaressa.

Hallituksen kokoukset ovat kaikille jäsenille avoimia, tervetuloa tutustumaan vihreiden toimintaan!

Ylimäräinen yleiskokous

            Politiikkakoulun avaus   

to 15.1. klo 18.00 Valtuustosali,

Aleksis Kiven katu 14-16 C, Tampere

klo 18.00-18.40 Politiikkakoulun avaus

Kunnallinen päätöksenteko

Olli-Poika Parviainen,                                           apulaispormestari

klo 18.40-19.10 Keskustelua, kysymyksiä

klo 19.10-19.30 Puheenjohtajien terveiset

Hannele Piitulainen, Tampereen Vihreät

 Ville Hämäläinen, Pirkanmaan Vihreät

 

Vapaaehtoisjohtamisen peruskurssi Tampere

ti 10.2. klo 17.00-20.00 ja

to 12.2. klo 17.00-20.00, Monitoimitalo 13,

Satakunnankatu 13, kokoustila Stenvall

Vision järjetämä vapaaehtoisjohtamisen peruskurssi on tarkoitettu kaikille uusille vapaaehtoisjohtajille, hallituksen jäsenille, työryhmien vetäjille ja muille vapaaehtoistoimintaa organisoiville henkilöille.

Lisätietoja kurssista

Tarkemmat tiedot ja lisää tapahtumia nettisivuilta tulevia tapahtumia osiossa.

Hyvää Joulua

ja

Onnellista Uutta Vuotta 2015

Tampereen Vihreät – https://www.tampereenvihreat.fi