Jäsenkirje 7/2014

loka 31, 2014

Tavin jäsenkirje 7/2014

Työntekijäesittely, kunnallissihteeri Noora Hinkkanen

Olen toiminut Tampereen vihreiden kunnallissihteerinä hiukan yli neljä vuotta. Työni on monipuolista ja vaihtelevaa. Pääsääntöisesti huolehdin siitä, että kaupunginvaltuuston kokouksessa ovat paikalla kaikki vihreät kaupunginvaltuutetut. Aina valtuutettu ei kuitenkaan syystä tai toisesta pääse osallistumaan kokoukseen, tällöin tehtävänäni on pyytää varavaltuutettu saliin varsinaisen valtuutetun tilalle.
Tampereella kaupunginvaltuusto kokoontuu kolmetoista kertaa vuodessa, toimitan kokouksen aikana jättämämme valtuustoaloitteet niin kaupunginvaltuuston sihteeristölle kuin paikallismedialle sekä kirjoitan kokouksen kulusta blogia Tampereen vihreiden nettisivuille. Tampereen vihreät luottamushenkilöt kokoontuvat vähintään kerran kuukaudessa yhteiseen kokoukseen, näissä kokouksissa toimin sihteerinä.
 
Kokousten välissä huolehdin siitä, että luottamushenkilöt osallistuvat erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin sekä osallistun tapahtumien järjestelyyn. Vastaanotan hakemukset vapautuviin luottamustehtäviin ja esittelen hakijat valtuustoryhmälle. Torstaisin päivystän Kehräsaaren toimistolla, tervetuloa kahville!

Noora Hinkkanen
valtuustoryhmän sihteeri

Luottamustoimi kaupungin omistaman yhtiön hallituksessa 

Tampereen kaupungilla on valtuuston ja lautakuntien lisäksi lukuisia muita luottamustoimia, joiden edustajat valitaan poliittisin perustein, vaikkei välttämättä aina poliitikkojen joukosta. Itse istun Tampereen Sähkölaitoksen, siis kaupungin omistaman osakeyhtiön hallituksessa.
Koska yritys toimii kilpailluilla markkinoilla ja markkinaehtoisesti, ei hallituksen toiminta ole samalla tavalla julkista kuin esim. kaupunginvaltuuston tai lautakuntien, joiden esityslistat ja pöytäkirjat ovat luettavissa kaupungin internetsivuilta. Yhtiön hallituksessa käsitellään strategiaa, budjettia ja niiden toteutumista, energiamarkkinoita ja niihin liittyviä analyysejä ja ennusteita, investointeja (joista kaupunkilaisillekin näkyvät esim. paraikaa rakenteilla olevat kaukokylmäverkko keskustassa sekä Tammervoiman hyötyvoima- eli jätteenpolttolaitos Tarastenjärvellä), riskienhallintaa, kilpailija-analyyseja, asiakasmäärän, myynnin yms. tekijöiden kehitystä, henkilöstön hyvinvointia, työturvallisuutta ja monia, monia muita asioita. Ymmärtänette, etten kuitenkaan koskaan raportoi toimintaani tai yrityksen kuulumisia tarkemmin vihreiden sähköpostilistalle.
Pyrin osaamisellani ja toiminnallani (myös ympäristöarvoilla!) tuomaan lisäarvoa tälle yritykselle ja myös sitä kautta etua kaikille tamperelaisille. Sen edellytyksenä on aktiivinen perehtyminen sekä toimialaan että johtamisjärjestelmiin. Ajankohtaisinta energia-alalla lokakuussa ovat Tampereella järjestettävät valtakunnalliset Energiamessut monine ammattiseminaareineen. Ehkäpä siellä törmätään!

Kirsikka Siik
kaupunginvaltuutettu ja Tampereen Sähkölaitos Oy:n hallituksen jäsen

Kiinnostaako toimiminen Tavin hallituksessa tai pesti sen puheenjohtajana

Tampereen vihreiden varsinaisten jäsenten hallituskaudet ovat kaksivuotisia ja vuosittain vaihtuu puolet jäsenistä. Varajäsenten paikat ovat vuoden mittaisia. 

Sääntömuutoksen myötä tänä vuonna hallituksen kaikki jäsenet ja puheenjohtajat valitsee yhdistyksen syyskokous la 22.11. kello 17 Media 54 (pieni), Satakunnankatu 18 A, 5. krs.

Hallitukseen valitaan kuudesta kahdeksaan varsinaista jäsentä ja kahdesta neljään varajäsentä. Ensimmäisellä kerralla erovuoro ratkaistaan arpomalla. 

Tavi on yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää toiminnallaan vihreitä arvoja, tukea puolueen toimintaa ja lisätä vihreän liikkeen kannatusta Tampereen alueella sekä

yhdistää vihreän arvomaailman omaavia Tampereen asukkaita ja edistää kansalaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia oman elinympäristönsä kehittämiseen.

Tampereen vihreiden hallituksessa pääset suunnittelemaan kaupungin vihreiden toimintaa ja olemaan aitiopaikalla seuraamassa päätöksentekoa sen eri asteissa.

Politiikan lisäksi hallituksesta löytyy tekemistä esimerkiksi järjestöjyrille, kirjoittajille, nettisivueksperteille, kehittäjille ja käytännön organisoijalle.

Tavin hallituksessa toimimisessa on etua oman kunnan vihreän politiikan tuntemisesta ja järjestökokemuksesta.

Kiinnostuksen ilmauksia lyhyellä esittelyllä toivomme sähköpostilistalle tavi@vihreat.fi sekä kopiona tarja.virtanen@vihreat.fi to 20.11. mennessä 

Erityisen tärkeää on hyvä esittely jollet itse pääse kokoukseen!

 
Tarja Virtanen
toiminnanjohtaja

Kaavakävely Eteläpuistossa – 
 tule ja vaikuta 

to 6.11. klo 16.00-18.00, Eteläpuisto 2

Tampereen Eteläpuiston suunnittelu etenee kovaa vauhtia – tule paikalle maastoon kuulemaan suunnitelmista, vaihtoehdoista ja visioista. 

Oppaana kävelyllämme on alueen parissa työskentelevä kaupungin projektiarkkitehti Sakari Leinonen. Mukana myös vihreitä kaupunkipoliitikkoja mm. yhdyskuntalautakunnan varapuheenjohtaja Jaakko Stenhäll. Tule antamaan palautetta ja kertomaan mielipiteesi poliitikoille päätöksenteon evästykseksi. Kokoontuminen Hämeenpuiston eteläpäädyssä (Eteläpuisto 2).Kävelyn jälkeen keskustelua voidaan jatkaa lähistön kahvilassa.

 

Hallituksen kokous

ti 11.11 klo 18.00, Kehräsaari, B-talo

Tampereen vihreät ry:n hallitus kokoontuu kerran kuukaudessa. Marraskuun hallituksen kokous Vihreiden toimistolla Kehräsaaressa. Kokoukset ovat kaikille avoimia, tervetuloa tutustumaan vihreiden toimintaan!

 

            Lapsiperheiden pikkujoulut Monitoimitalolla      

la 15.11. klo 12.00-15.00,  Monitoimitalo 13, Wiwi Lön -sali, 4 krs. Satakunnankatu 13

Lapsiperheiden pikkujoulut Monitoimitalolla. Luvassa mm. piparkakkujen koristelua, jouluaskartelua, rytmirinki ja kasvomaalausta. Tilaisuus on kaikille avoin.

Tarkempi ohjelma nettisivuilla vko 43.

Tilaisuuden järjestää Vastedes ry yhdessä Tampereen Vihreiden kanssa.

Vihreät yhdistykset tutuiksi- 
uusien ilta 

to 20.11. klo 18.00, Ravintola Kahvilla
Aaltosenkatu 31-33

Mikä on Pirvi, ViNo tai Virnu? Entä TasViNa? Miten Vastedes liittyy Vihreisiin? Pohditko lyhenteiden viidakossa mikä olisi sinulle omin Vihreä yhdistys?

Uusille ja ei-niin-uusille aktiiveille, tai vain jäsenyydestä kiinnostuneille, tilaisuus päästä tutustumaan toimintaan ja Pirkanmaalla toimiviin vihreisiin yhdistyksiin. Tilaisuus on kaikille avoin.

Tavin syyskokous ja
vihreät pikkujoulut

la 22.11. klo 17.00 Media 54 (pieni)
Satakunankatu 18 A, 5. krs.

Sääntömääräisessä syyskokouksessa hyväksytään vuoden 2015 toimintasuunnitelma ja talousarvio, sekä valitaan yhdistykelle puheenjohtajat ja hallitus vuodelle 2015.
Kokouksen jälkeen pikkujoulut, tarjolla pientä purtavaa, sauna halukkaille ja yllätysohjelmaa. Pikkujoulu on kaikille avoin, Tervetuloa. 
.

Tarkemmat tiedot ja lisää tapahtumia nettisivuilla tulevia tapahtumia osiossa.

Tampereen Vihreät – https://www.tampereenvihreat.fi