Jäsenkirje 6/2014

syys 12, 2014

Tavin jäsenkirje 6/2014

Tervetuloa mukaan vaikuttavaan yhdistyssyksyyn

On taas se aika vuodesta, jolloin yhdistysaktiivien kalenterit alkavat täyttymään yleiskokouksista ja pikkujouluista. Vaikka joka syksyinen ralli saattaa monia ulkopuolisia jopa huvittaa, miksi me jaksamme innostua kerta toisensa jälkeen syyskokouksista? Vastaus on vaikuttava. Nimittäin yleiskokoukset ovat niitä tilanteita, jossa jokainen yhdistyksen jäsen pääsee konkreettisesti vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan ja tulevaisuuteen. Syyskokouksissa pääsee vaikuttamaan yhdistyksen toiminnan suunnitteluun, rahankäyttöön ja hallituksen kokoonpanoon. Puhumattakaan kaikista niistä mukavista ihmisitä, joita kokouksissa on mahdollista tavata!

Ensimmäisinä kalenterissa ovat Tavin ylimääräinen yleiskokous, jossa vahvistetaan eduskuntavaalien ehdokas ehdokkaita, sekä valitaan edustajisto Pirkanmaan vihreiden syyskokoukseen. Pirvin syyskokouksessa puolestaan äänestetään piirille uusi hallitus ja suunnitellaan koko Pirkanmaan toimintaa. Tilaisuudet ovat myös hyvä tapa tutustua toimintaan laajemmin.

Olet siis jäsenenä uusi tai vanha, tule mukaan vaikuttamaan vihreään tulevaisuuteen ilmoittautumalla piirin yleiskokouksen edustajistoon ja osallistumalla Tampereen vihreiden syksyn yleiskokouksiin. Aiempaa kokemusta ei vaadita, sillä konkareita riittää mentoroimaan.

Syysterveisin

Sonja Myllymäki
Puheenjohtaja

Kuulumisia kaupunginhallituksesta  

Kuntapolitiikkaan syksy on käynnistynyt täydellä tohinalla. Talousasiat hallitsevat tämänhetkistä poliittista keskustelua. Toimielimille on asetettu kovat säästötavoitteet niin loppuvuodelle kuin ensi vuoden budjettivalmisteluunkin. Tämän lisäksi valtion asettamat lisävelvoitteet ilman korvamerkittyä rahaa yhdistettynä valtionosuuksien leikkauksiin tuovat uudet lisähaasteensa. On mahdollista, että pian keskustellaan veroprosentin nostamisesta. Ainakin itse olisin mieluummin sen kuin lisäleikkausten kannalla.

Soteuudistuksesta ei ota selvää ”erkkikään”, varaudutaako maakunta-, kuntayhtymä- vaiko isäntäkuntamalliin. Jotkut veikkailevat jo uudistuksen kaatumista ennen vuodenvaihdetta. Päättäjän näkökulmasta moni asia seisoo ratkaisuja odotellessa. Ja asiat näyttävät kovin erilaisilta kaupungin ja PSHP:n vinkkelistä katsottuna.

Yksi iso asia liittyy tulevaisuuden palveluverkkoon. Kaupunginhallituksen suunnittelukokouksessa oli tällä viikolla esillä malli, jossa suuri osa palveluista keskitettäisiin kuuteen keskukseen ja alueille jäisivät ns. lähipalvelut. Tässä vaiheessa on vielä epäselvää, mitä kunnallisia palveluja jäisi alueille, mutta kokous evästi kyllä jatkovalmistelua siihen suuntaan, etteivät lähipalvelut voi jäädä alueilla järjestökentän ja muiden yhteisöjen vastuulle.

Juhana Suoniemen delfiinialoite on tulossa seuraavaan kaupunginvaltuustoon. Vastaus aloitteeseen on kehno, mutta en tehnyt kaupunginhallituksessa palautusesitystä. Sosiaalisessa mediassa on arvailtu syytä tähän. Syy on yksinkertaisesti se, että tapana on ruotia vastaukset ja tehdä mahdolliset palautusesitykset vasta valtuustossa, ja yleensä aloitteentekijän toimesta. 

Irene Roivainen
valtuutettu, kaupunginhallituksen 2. varapj.

Kirjoita Pirkanmaan Tuuleen

Pirkanmaan Tuuleen kaivataan uusia kirjoittajia! Pirkanmaan Tuuli on verkkolehti, joka julkaisee ajankohtaisia ja kiinnostavia kirjoituksia kattavasti Pirkanmaan alueelta vihreästä näkökulmasta.
 
Kuka tahansa on tervetullut julkaisemaan sisältöä Pirkanmaan Tuulessa. Erityisen toivottuja ovat kolumnit sekä pienet uutiset pirkanmaalaisia puhuttavista aiheista. Ota yhteyttä päätoimittajaan (paatoimittaja@pirkanmaantuuli.net) ja sovitaan juttuideasi julkaisusta!
 
Alla useimmin ilmestyvät juttutyypit ohjeellisine merkkimäärineen:

Keskiviikkokolumni
Kolumnit ilmestyvät viikoittain, nimensä mukaisesti keskiviikkoisin. Ne ovat noin 1500-2500 merkkiä pitkiä kirjoituksia, joissa puidaan ajankohtaisia aiheita uutistekstiä subjektiivisemmasta näkökulmasta.
Tuulen tuomaa
Palstalla lähdetään pois Tampereelta ja otetaan maakuntaa haltuun. Mistä närkästyttää Nokialla tai liikuttaa Lempäälässä? Kerro se kaikille!
 
Tutustu Tuuleen  www.pirkanmaantuuli.net!
 
Minna Manninen,
Päätoimittaja

Aamupalaa tarjolla!

ke 18.9. klo 7.30-9.30
Rongankadun alikulkutunnelilla

Tampereen Vihreät tarjoaa aamiaista Rongankadun alikulkutunnellilla. 
Tule tapaamaan vihreitä valtuutettuja/varavaltuutettuja/Tavin hallituksen jäseniä ja nauttimaan aamupalasta.

Mukana aamupalalla: Ravintola Kahvilla, ravintola Leo, lähiruokapuoti Lempi, Ruohonjuuri ja Runsaudensarvi.

Ylimäräinen yleiskokous

to 18.9 klo 17.00 Vihreiden toimisto,
Kehräsaari, B-talo

Kokouksessa nimetään Tampereen vihreät ry:n hallituksen ehdottamat eduskuntavaaliehdokasehdokkaat esitettäväksi piirin vaalityöryhmälle ja valitaan Tavin edustajat piirin syykokoukseen pe 26.9.

Ylimäräinen yleiskokous

            Hallituksen kokous      

ti 14.10. klo 18.00, Kehräsaari, B-talo

Tampereen vihreät ry:n hallitus kokoontuu kokoontuu kerran kuukaudessa.
Hallituksen kokous pidetään vihreiden toimistolla Kehräsaaressa.
Hallituksen kokoukset ovat kaikille avoimia, tervetuloa tutustumaan vihreiden toimintaan!

 

Avoimet ohjelmat järjestötoiminnassa koulutus

la 15.11. klo 11.15-18.00, Monitoimitalo 13,
Satakunnankatu 13, Strömmer-tila

Kursilla opitaan hyödyntämään avoimia ja ilmaisia ohjelmistoja järjetötoiminnassa. Kurssilla painotetaan avointen ohjelmistojen hyödyntämistä ja tietoturvan parantamista. 
Opit mm. asiakirjojen luomista ja levittämistä eri tiedostomuodoissa, jäsenrekisterin pitoa ja internetin tehokäyttöä, tiedon tallentamista verkosta ja salasanahygieniaa. 
Lisätietoja kurssista

Tarkemmat tiedot ja lisää tapahtumia nettisivuilta tulevia tapahtumia osiossa.

 

 
Tampereen Vihreät – https://www.tampereenvihreat.fi