Jäsenkirje 4/2014

huhti 30, 2014

Tavin jäsenkirje 4/2014

Sinun apuasi tarvitaan!

Eurovaalien ennakkoäänestykseen on nyt kaksi viikkoa. Alle kuukauden päästä tiedämme, pitävätkö vihreät kaksi paikkaa ja jatkaako parlamentissa Satu Hassin erinomaista työtä pirkanmaalainen vihreä.

Vaalit ovat ratkaisevan tärkeät. Niissä linjataan mm. siitä, kuinka paljon Eurooppa tekee ilmastokriisin taltuttamiseksi, mitä talouskriisistä otetaan opiksi ja meneekö eurooppalainen yhteistyö eteen- vai taaksepäin.

Me pystymme hyvään tulokseen. Käytännössä kahden paikan säilyttämiseen tarvitaan se, että meitä äänestää yhtä moni ihminen kuin kolmissa edellisissä vaaleissa. Ei enempää, mutta ei myöskään vähempää.

Onnistuminen edellyttää kolmea asiaa: kampanjointia, kampanjointia, kampanjointia. Siksi minulla on sinulle pyyntö:

Voisitko käyttää seuraavien viikkojen aikana vaikka tunnin viikossa kampanjointiin? Liikenisikö sinulta vaikka kaksi kymppiä kampanjan tukemiseen? Lahjoittaminen onnistuu näppärästi verkossa (http://oras2014.fi/lahjoita), ja toimistolle voit ilmoittautua kampanjoinnin tueksi.

Me voimme menestyä, mutta siihen tarvitaan apuasi. Seuraavina viikkoina ratkaistaan vaalien tulos.

Oras Tynkkynen
Kansanedustaja, valtuutettu

Hattivatti valtuustossa  

Istun valtuuston kokouksessa. Nojaan kättä kuonooni ja ajattelen Muumipapan urotöitä. Varhaisessa nuoruudessaan Muumipappa näki ensimmäisen kerran sähköllä purjehtivia, taivaanrantaan kaipaavia, merelle tuijottavia, hiljaisia hattivatteja, jotka liukuivat veneissään kevyesti kuin perhoset kuvajaisensa yli. Juksu kertoi, että ne viettävät huonoa elämää.

”Me istuimme pitkän aikaa ja katselimme hattivatteja, jotka purjehtivat kohti taivaanrantaa. Tunsin outoa halua lähteä mukaan heidän salaperäiselle matkalleen ja viettää huonoa elämää. Mutta en sanonut mitään.” kertoi Muumipappa.

Kuuntelen valtuutettujen keskustelua, jossa monimutkaiset asiat on typistetty pieniksi. Rantaväylän tunneli typistettiin juu-ei-kiistaksi, vaikka kyse oli suuresta kokonaisuudesta, jossa ”ein” voittaessa olisi pitänyt pystyä esittämään kokonaisvaikutuksiltaan parempi vaihtoehto.

Ratikasta puhutaan kuin se olisi pelkästään joukkoliikenteeseen liittyvä kysymys. Kuin päättäisimme siitä, onko julkisen liikenteen järjestelyssä paras nykytyyppinen bussi, nivelbussi, sähköbussi, ratikka vai rollikka. Kyseessä on kuitenkin suuri kaupunkikehityshanke, jolla ei pyritä ainoastaan julkisen liikenteen hoitoon. Sunnitelmalla tähdätään kaupungin rakenteen kehittämiseen, yrittämisen edellytysten parantamiseen, hyvän asumisen lisäämiseen ja kaupungin rajallisen tilan saamiseen kaupunkilaisten käyttöön. On vertailtava millaisia kaupunkikehitys-, talous-, työllisyys-, yritys-, tai asumisvaikutuksia on eri vaihtoehdoilla – nähdä suuri kokonaisuus. Kokonaisuuden selvittämiseen on tähdännyt valtava selvitystyö. Pelkään että valtuuston keskusteluissa kysymys typistyy kulkumuotojen hintojen ja päästöjen vertailuun ilman kokonaiskuvan pohdintaa.

Kaipaan merelle, haluan istua hiljaa hattivatin vieressä, tuijottaa taivaanrantaan ja liukua veneessäni viettämään huonoa elämää. Vaihtoehtoisesti toivon intoa ja ideoita pursuavaa keskustelua, ideointia, säkenöintiä, pulputusta – ja hyvän elämän edellytyksiä tamperelaisille.

Maija Kajan
Valtuutettu

Tampereen vihreän valtuustoryhmän poliittinen tilinpäätös julkaistu

Tamperelaisille uusi mahdollisuus arvioida politiikkaa ja vihreän ryhmän toimintaa.

Tampereen vihreä valtuustoryhmä julkais ensimmäisen poliittisen tilinpäätöksensä, jossa ryhmä arvioi uuden valtuustokauden ensimmäisen vuoden toimintaansa. Tilinpäätöksestä käy mm. ilmi, miten vihreiden vaaliohjelman tavoitteet ovat toteutuneet viime vuonna ja miten ryhmä arvioi nelosten pormestarikoalition toimintaa. 
Lue lisää Tavin nettisivuilta.

Oras Euroopan
Parlamenttiin!

Kevään mittaan ratkaistaan, saavatko vihreät pidettyä kaksi paikkaa europarlamentissa ja jatkaako Satu Hassin hienoa työtä yhdistyksemme oma kansanedustaja, Oras Tynkkynen. Voittoisaan kampanjaan tarvitaan kaikkien tukea!

www.oras2014.fi/tule-mukaan/


Muihin tapoihin osallistua voit tutustua kampanjan sivuilla osoitteessa www.oras2014.fi/tue tai ottamalla yhteyttä kampanjapäällikkö Tuure Pitkäseen kampanja@oras2014.fi, 040 764 2807). Tervetuloa mukaan!

Oras Tampereella

ma 5.5. klo 13-18, Oras Tynkkynen useammassakin tapahtumassa

klo 12.15–13.45 luennoimassa Tampereen yliopistolla Kestävän kehityksen käytäntöjä -opintojaksolla liikenteestä ja energiasta

klo 14–16 ympäristöjärjestöjen ilmastovaalipaneelissa Tampereen yliopiston Paavo Koli –salissa
 
klo 17–18.30 elinkeinoelämän eurovaalipaneelissa Tampereella Technopolis Yliopistonrinteen Häggman-salissa

     Hallituksen kokous      

ti 13.5. klo 18.00 Kehräsaari, B-talo

Tampereen vihreät ry:n hallitus kokoontuu vihreiden toimistolla. Kokoukset ovat kaikille avoimia, tervetuloa tutustumaan vihreiden toimintaan!  

Aamupalaa tarjolla!

ke 21.5. klo 7.30-9.30
Rongankadun alikulkutunnelilla

Tampereen Vihreät tarjoaa aamiaista Rongankadun alikulkutunnellilla.

Tule tapaamaan vihreitä valtuutettuja/varavaltuutettuja/Tavin hallituksen jäseniä ja nauttimaan aamupalasta. 

Mukana aamupalalla: Ravintola Kahvilla,  ravintola Leo, lähiruokapuoti Lempi, Ruohonjuuri, Runsaudensarvi

Tarkemmat tiedot ja lisää tapahtumia nettisivuilta tulevia tapahtumia osiosta

Tampereen Vihreät – https://www.tampereenvihreat.fi