Jäsenkirje 3/2014

maalis 31, 2014

Tavin jäsenkirje 3/2014

Hannele Piitulainen varapuheenjohtajaksi
Hei!

Huhtikuun alussa varapuheenjohtajan vastuu siirtyy Juhana Suoniemeltä hänen tulevan rauhanturvaustehtävänsä takia allekirjoittaneelle. Toivon olevani sopiva pelinrakentaja, ja toivon voivani viedä Tampereen Vihreitä hyvään suuntaan omalla panoksellani.

Sydäntäni lähellä ovat ihmiset ja tämä kaupunki – haluan panostaa siihen että tämä on ”meidän Vihreät” joka on tekemässä tästä kaupungista parempaa paikkaa asua ja elää.

Tavissa vedän jäsentyöryhmää, ryhmän tavoite on kehittää jäsenistölle tarjottavaa toimintaa. Ryhmään kaivataan vielä paria kiinnostunutta lisää. Ota rohkeasti yhteyttä.

(hannele.piitulainen (at) gmail.com)

Varapuheenjohtaja
Hannele Piitulainen

Tampereen seudun seutuselvitys  
Tampereen seudun seutuselvitys kuntauudistukseen liittyen valmistui helmikuussa 2014. Tampereen ja sen seutukunnat käsittelevät seutuselvitystä valtuustoissa 14.4.2014. Päivämäärä on kaikille valtuustoille sama. Seutuselvitys sisältää vaihtoehdot itsenäisistä kunnista, seutuhallintoon, tiivistyvään yhteistyöhön ja yhteen kuntaan. Seutukunnan Vihreät ovat keskustelleet selvityksestä hyvässä sovussa, mutta ei liene yllätys, että yhteistä näkökulmaa ei löydy yhden puoleenkaan sisältä. Näin ollen onkin lähdetty siitä, että pidämme eri kuntien Vihreiden kesken avoimen keskusteluyhteyden, mutta yhteisiä linjauksia ja kannanottoja ei haeta väkisin.Tampereen seudun kuntaselvitys oli hädin tuskin ehtinyt uunista tultuaan jäähtymään, kun sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus on muuttanut tilanteen. Siirtyminen viiden sote-alueen malliin irrottaa kuntauudistuksen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta. Valtakunnan politiikasta vakuutellaan, että kuntauudistus jatkuu, selvitetään liitoksia, tehdään valtionosuusuudistusta ja uudistetaan kuntalakia.  Päätös sote-alueisiin siirtymisestä on kuitenkin niin suuri muutos, että myös kuntauudistuksen perusteita on arvioitava uudelleen. Voikin käydä niin, että huhtikuussa valtuustot keskustelevat seutuselvityksestä, jonka eteneminen riippuu yhä enemmän muista tekijöistä kuin siitä, mikä on Tampereen ja sen seutukunnan valtuutettujen näkemys selvitystyön vaihtoehdoista.

Siitä huolimatta, mihin paikallinen seutuselvitys lopulta johtaa, on seutuselvitys tarjonnut hyvän areenan pohtia paikallisia kuntarakenteita ja yhteistyötä eri näkökulmista. Tampereen seudulla kuntarakenteiden pohtimiseen lähdettiin kuntien yhteisellä päätöksellä, hyvissä ajoin ja vapaaehtoisesti.

Seutuselvityksessä on myös vihreä kädenjälki. Ympäristö- ja ilmastokysymysten osaamisen lisäksi Tampereen ja sen seutukunnan vihreissä on erityisen vahvaa osaamista myös sosiaalipoliittisissa kysymyksissä. Juuri näitä taitoja tarvitaan, kun uuden sote-mallin ja kuntarakenteiden ääriviivoja ja sisältöä parhaillaan rakennetaan. Ollaan kaikki kuulolla 14.4, kun valtuustot keskustelevat kuntapolitiikan merkittävimmistä muutostarpeista!

Anna-Kaisa Heinämäki
Valtuutettu, vihreän valtuustoryhmän varapuheenjohtaja

Tampereen vihreän valtuustoryhmän poliittinen tilinpäätös julkaistu

Tamperelaisille uusi mahdollisuus arvioida politiikkaa ja vihreän ryhmän toimintaa.

Tampereen vihreä valtuustoryhmä julkais ensimmäisen poliittisen tilinpäätöksensä, jossa ryhmä arvioi uuden valtuustokauden ensimmäisen vuoden toimintaansa. Tilinpäätöksestä käy mm. ilmi, miten vihreiden vaaliohjelman tavoitteet ovat toteutuneet viime vuonna ja miten ryhmä arvioi nelosten pormestarikoalition toimintaa. 

Lue lisää Tavin nettisivuilta.

Oras Euroopan

Parlamenttiin!

Kevään mittaan ratkaistaan, saavatko vihreät pidettyä kaksi paikkaa europarlamentissa ja jatkaako Satu Hassin hienoa työtä yhdistyksemme oma kansanedustaja, Oras Tynkkynen. Voittoisaan kampanjaan tarvitaan kaikkien tukea!Oraksen tukiyhmään on helpointa liittyä täyttämällä lomake verkossa (www.oras2014.fi/tule-mukaan).Muihin tapoihin osallistua voit tutustua kampanjan sivuilla osoitteessa www.oras2014.fi/tue tai ottamalla yhteyttä kampanjapäällikkö Tuure Pitkäseen (kampanja@oras2014.fi, 040 764 2807). Tervetuloa mukaan!

Uusiutuvaa tankkiin!

ke 2.4. klo 18-20, Työväenmuseo Werstas (Väinö Linnan auki 8)

Bioliikenneillassa keskustellaan mm. liikenteen eri energiavaihtoehdoista, käsitellään bioenergian mahdollisuuksia synnyttää uusia työpaikkoja ja torjua ilmastonmuutosta.

Keskustelemassa:

Johannes Hirvaskoski (Kesk.)

Riitta Myller  (SDP)

Sinikka Torkkola (Vas.)

Oras Tynkkynen (Vihr.)

Tule kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisesta aiheesta.

 

     Hallituksen kokous      

ti 8.4. klo 18.00 Kehräsaari, B-talo

Tampereen vihreät ry:nhallitus kokoontuu vihreiden toimistolla. Kokoukset ovat kaikille avoimia, tervetuloa tutustumaan vihreiden toimintaan!  

Valtuutettujen pikatreffit

to 10.4. klo 18-20 Ravintola Kahvilla, Aaltosenkatu 31-33.

Kuntalaisten ja vihreiden luottamushenkilöiden pikatreffit, mukana mm:

Olli-Poika Parviainen, apulaispormestari

Väinö Friman, varavaltuutettu

Anna-Kaisa Heinämäki, valtuutettu

Jaakko Mustakallio, valtuutettu

Jaakko Stenhäll, varavaltuutettu

Petri Siuro, varavaltuutettu

Amu Urhonen, varavaltuutettu

Tarkemmat tiedot ja lisää tapahtumia nettisivuilta tulevia tapahtumia osiosta

Tampereen Vihreät – https://www.tampereenvihreat.fi