Jäsenkirje 1/2015

tammi 18, 2015

Tavin jäsenkirje 1/2015

jakelu Pirkanmaan jäsenille (lähde: puolueen jäsenrekisteri). Kirjettä saa jakaa eteenpäin.

Vaalivoitto – nyt jos koskaan

Vaaleihin on vain alle 70 päivää. Pirkanmaan Vihreät ovat nimenneet 17 ehdokasta. Uusimmat ehdokkaat nimettiin keskiviikkona, ja vihreän ehdokasjoukon kirkkaana kärkenä on vihreän politiikan konkari Satu Hassi.

Vihreiden kattoteemat ovat ympäristö, työllisyys, köyhyys ja koulutus. Puhdas suomalainen luonto tarvitsee puolustajia ja ilmastonmuutos pysäyttäjiä. Työmarkkinoiden muuttuessa tarvitaan uudenlaista tukea ja uudistuksia, joilla työnteko on kannattavaa. Oikeisto vaatii kaikilta kykyä sopeutua, vaikka kaikkein heikoimmassa asemassa olevilla ei ole enää mistä antaa. Suomen parasta koulua ei rakenneta säästötalkoilla.

Vihreiden lähdettyä hallituksesta on jo ehditty panostaa ydinvoimaan kotimaisen uusiutuvan energian kustannuksella ja pysäyttää yhteisymmärryksessä edennyt soidensuojeluohjelma. Samoin jäljelle jäävät ministerit ovat talven mittaan ehdotelleet lukukausimaksuja, peruneet kalkkiviivoilla kotihoidontuen uudistuksen, joka olisi tasa-arvoistanut työelämää ja torpanneet translain etenemisen. Viimeisimpänä talousvaliokunnassa vihreät jäi yksin ilmastolain kanssa.

Puolueiden välillä on eroja. Kun kaikki puolueet haluavat profiloitua ympäristö- ja tasa-arvopuolueina, kannattaa katse suunnata lupauksista tekoihin. Vihreät voi ylpeänä seistä paitsi sanojensa myös tekojensa takana. Äänelläsi tehdään sitä, mitä luvataan. Nyt jos koskaan – kuten vaalislogan kuuluu – on tarvetta vihreälle politiikalle.

Pirkanmaalla tavoitteemme on saada läpi kaksi kansanedustajaa. PirVi on nyt asettanut 17 ehdokasta 19:stä. Erinomaisen ehdokasjoukon terävä kärki on Satu Hassi. Tämä parantaa asetelmiamme entisestään. Jos gallupeja on uskominen, näissä vaaleissa meillä on kaikki mahdollisuudet vaalivoittoon. Ilman työtä ei kuitenkaan saavuteta mitään. Meidän on levitettävä vihreää viestiä näkyvästi ja kuuluvasti, tarjottava konkreettisia ratkaisuja ja mentävä sinne, missä on ihmisiä.

Nyt jos koskaan onkin paras hetki tulla mukaan vaalityöhön. Vaalityöhön ahkerasti viime vuodet osallistuneena uskallan sanoa, että vaalit ovat ihmisen parasta aikaa. Vaalien alla saa tavata erilaisia ihmisiä ja huomata, että tekemällämme työllä on todella väliä. Vaaleissa pääsee puhumaan politiikkaa.

Jos joku vihreistä ehdokkaista tekee sinuun erityisesti vaikutuksen, ota yhteyttä tämän tukiryhmään ja lähde tekemään kampanjaa. Jos taas haluat auttaa yleisesti, voit tulla esimerkiksi vaalimökille päivystämään vaalikevään loppusuoralla, jakaa vaalilehteä tai auttaa tapahtumien järjestämisessä.

Kaikki työ äänten eteen on arvokasta. Kaikille halukkaille myös löytyy mielekästä tekemistä. Voit tehdä juuri sen verran kuin pystyt ja haluat, kunhan kaikki tekevät edes vähän.

Eniten ihmisten äänestyspäätökseen vaikuttaa se, että suositus on tullut tutulta. Helpoimmillaan voit siis auttaa jo sillä, että suosittelet jotakuta ehdokkaistamme tutullesi, perheenjäsenelle tai työkaverille.

Vaalit ovat kerran neljässä vuodessa, mutta vaalien välillä päätetään siitä, millaisten arvojen pohjalta Suomea rakennetaan. Nyt jos koskaan on aika tehdä Suomesta tasa-arvon ja kestävän kasvun mallimaa, jossa jokaisella on tilaa elää.

Ville Hämäläinen

Piirin puheenjohtaja

Pirkanmaan vihreät ehdokkaat ovat saaneet jo hyvin lahjoituksia. Rahallinen tuki pitää kampanjan esillä vaalien tärkeimmillä viikoilla. Esimerkiksi 30 eurolla saa jo tolppamainoksen tai 100 euroa auttaa mukavasti lehtimainoksen suhteen https://lahjoita.vihreat.fi

Tule tapaamaan ehdokkaita ravintolapäivänä

Pirkanmaalaiset ehdokkaat tarjoavat su 15.2.  erilaisia herkkuja niin Tampereella, Nokialla kuin Ylöjärvelläkin. Valitse suosikkisi tai vieraile vaikka kaikissa. Tämä on hyvä tilaisuus tavata ehdokkaita ja vaikka liittyä yhteen tai useampaan tukiryhmään!Maija Kajan, Heli Piirainen ja Antti Tomminen sekä Ravintola vihreä Brunssi

Jaakku Mustakallio ja Restaurant los perros calientes

Jaakko Stenhäll ja Jaakon kaakaokahvila 

Minna Sorsa ja Art café restaurant

Antti Tomminen myös Lähiruokaa vai lautasellinen mysteerejä

Kaikki Pirkanmaan ehdokkaat löydät osoitteesta http://www.pirvi.fi/eduskuntavaaliehdokkaat/ . Sivulla linkit ehdokkaiden kotisivuille. Käy valitsemassa omasi tai vaikka useampi ja liity tukiryhmiin!

Mukavaa  ja mielenkiintoista vaalikevättä kaikille!

Tarja Virtanen

Tampereen Vihreät ry

 

Vierailu eduskuntaan ja puoluetoimistolle

to 19.2. klo 9.00-20.00

Vierailu vihreiden puoluetoimistolle ja eduskuntaan.

klo 11.30-12.30 Vierailu puoluetoimistolla

Järjestöpäällikkö Ville Tuominen

klo 12.40-13.15  Kansaneudustajan työ ( tai muu vastaava tietoisku)

klo 13.15-14.20  Lounas            

Klo 14.30 – 15.30  Tutustuminen eduskuntaan

klo 16.00-17.00 Eduskunnan kyselytunti, lehterillä

Klo 17.00-18.00 Oras Tynkkynen, vihreiden ryhmähuone

Osallistumismaksu 5€ /hlö kerätään bussissa. Ilmoittautumiset nettilomakkeen kautta

Kunnallinen päätöksenteko I

to 5.3. klo 17.30-19.30 Kehräsaaren kuppi,

Kehräsaari, B-talo

klo 17.30-18.15 Kunnallisen päätöksenteon rakenne, miten saan äänen kuuluviin?

Anna-Kaisa Heinämäki, kaupunginvaltuutettu

klo 18.15-18.30 Keskustelua, kysymyksiä

klo 18.30-19.15 Yhteistyö muiden puolueiden kanssa

Jaakko Mustakallio, kaupunginvaltuutettu

klo 19.15-19.30 Keskustelua, kysymyksiä

Klo 19.30- Iltakoulu, Ravintola 931, Kehräsaari vapaata keskustelua illan aiheista.

Ylimäräinen yleiskokous

              Hallituksen kokous                    

ke 11.3. klo 18.00, Ravintola Telakka,

Tullikamarin aukio 3

Tampereen vihreät ry:n hallitus kokoontuu kokoontuu kerran kuukaudessa.

Maaliskuun hallituksen kokous pidetään ravintola Telakalla.

Hallituksen kokoukset ovat kaikille jäsenille avoimia, tervetuloa tutustumaan vihreiden toimintaan!

Vierailu Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskukseen

to 19.3. klo 17-20  Tarastenjärvi

Tutustuminen Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskukseen, osallistumismaksu 2 euroa/hlö kerätään bussissa. Ilmoittaudu vierailulle nettilomakkeen kautta. Vierailu on kaikille avoin.

klo 17.00 Lähtö Keskustorilta

klo 17.30 -19.30 Tarastenjärven esittely

kiertoajelu Tarastenjärven alueella

luento Tarastenjärven toiminnasta
kysymyksiä ja keskustelua aiheestaklo 20.00 Paluu Keskustorille

Tarkemmat tiedot ja lisää tapahtumia nettisivuilta tulevia tapahtumia osiossa.

 

Tampereen Vihreät – https://www.tampereenvihreat.fi