Vihreät voittivat lisäpaikan Länsi-Suomesta TEKin vaaleissa

huhti 2, 2008

Vihreät kasvattivat Tekniikan Akateemisten Liiton valtuustoryhmäänsä yhdellä paikalla, kun Vihreiden ainoa Länsi-Suomen vaalialueen ehdokas, Tampereen Vihreiden hallituksen jäsen TkL Johanna Hakonen, meni läpi. Muut neljästä vihreästä valtuutetusta valittiin Etelä-Suomen vaalialueelta. Kansanedustaja TkT Jyrki Kasvi säilytti paikkansa sekä uutena valittiin Vihreiden varapuheenjohtaja DI Mari Puoskari ja kansanedustaja DI Johanna Karimäki.

Eniten ääniä vaaleissa sai kokoomuksen kansanedustaja DI Marjo Matikainen-Kallström (297 ääntä), jota seurasivat Jyrki Kasvi (168), Johanna Hakonen (132) ja Mari Puoskari (123). Kokoomus jatkaa TEKin valtuuston suurimpana ryhmänä 22 paikallaan 70:stä. Keskustan ryhmä kasvoi yhdellä paikalla kolmeen ja sosiaalidemokraatit pitivät yhden paikkansa. Loput paikat jakaantuivat ei-poliittisten vaaliliittojen kesken.

Vihreät toivovat reilua työelämää ja kestävää kekseliäisyyttä. Me haluamme, että TEK edistää jäsentensä ja yhteiskunnan hyvinvointia vaikuttamalla työpaikoilla, työmarkkinaneuvotteluissa ja poliittisilla foorumeilla sekä tarjoamalla jäsenpalveluja.

Vihreiden ajamia asioita TEKissä ovat esimerkiksi työn ja muun elämän yhteensovittaminen, pätkätyöläisten ja yrittäjien sosiaali- ja eläketurvan parannus, perustulo ja vanhemmuuden kustannusten jakaminen. Lisäksi yliopistojen perusrahoitusta on nostettava. Myös yrittäjyyteen kannustaminen sekä yritysten kasvun ja sitä kautta syntyvien työpaikkojen tukeminen on meille elintärkeää. Mielestämme myös ilmastoystävällisen energiatekniikan markkinat ovat Suomelle valtava mahdollisuus.

Lisätietoja:
Johanna Hakonen
johanna.hakonen(a)gmail.com
040-577 7826