Vastine yleisönosastokirjoitukseen 02.08.2011

elo 10, 2011

(Julkaistu Aamulehdessä 8.8.11)

Pasi Toivonen väittää yleisönosastokirjoituksessaan (AL 2.8.11) vihreiden ympäristöministeri Ville Niinistön vaatineen perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-ahoa eroamaan hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta. Niinistö ei ole tällaista vaatinut. Vihreiden kanta on selkeästi se, että perussuomalaiset, kuten muutkin ryhmät, päättävät itse henkilövalinnoistaan.

Keskustelu vihapuheen vaikutuksesta yhteiskunnan ilmapiiriin on noussut voimakkaasti esiin Norjan hirvittävän tragedian jälkeen. Kansanedustajien tulee tuntea vastuunsa yhteiskunnassa vallitsevasta ilmapiiristä ja heiltä tulee vaatia vastuullista kommentointia ja asiallista kielenkäyttöä.

Vihreät kantavat erityistä huolta kovenevista asenteista vähemmistöryhmiä kohtaan myös Suomessa. Heikommassa asemassa olevien puolustaminen ja toisten kunnioittaminen ovat vihreän aatemaailman kivijalkoja.

Vihreät, sekä eduskuntaryhmänä, luottamushenkilöinä että järjestökentällä, työskentelevät avoimen, demokraattisen ja jäseniään kunnioittavan yhteiskunnan puolesta. Toivomme, että Norjan tragedian kaltaista tapahtumaa ei enää koskaan tarvitse kokea.

Päivi Sinkkonen
puheenjohtaja
Tampereen vihreät