Valtuustoaloite autojen nopeusrajoitusten alentamisesta keskusta-alueilla sekä asuinalueilla

syys 14, 2015

Tampereen vihreä valtuustoryhmä jättää tänään kaupunginvaltuuston kokouksessa aloitteen, jossa se esittää autojen nopeusrajoitusten alentamista keskusta-alueilla sekä asuinalueilla. Nopeuksien alentamisella olisi vaikutusta erityisesti henkilövahinkojen välttämiseksi: alempi nopeus antaa ratkaisevan lisäajan vaaratilanteen uhatessa.

”Erityisen suuria hyötyjä on havaittu alueilla, joilla on siirrytty 30 km/h -rajoituksen piiriin:
tällaisella alueella törmäystilanteessakaan henkilövahinkoja ei juuri synny, kun taas 40 km/h nopeudessa lähes kaikki törmäykset aiheuttavat henkilövahinkoja ja osa jopa kuoleman”, sanoo vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki. ”Esimerkiksi Lontoossa nopeuksien alentaminen 30 km/h- rajoitukseen on vähentänyt kuolemaan johtaneita onnettomuuksia yli 40%”.
Asuinalueilla nopeusrajoituksien alentaminen vaikuttaisi paitsi liikenneturvallisuuteen myös viihtyvyyteen, sillä liikenteen aiheuttama melu jää alemmaksi alemmilla nopeuksilla. ”Viihtyisän asuinympäristön kannalta melulla on kuitenkin suuri merkitys”, valtuustoryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio huomauttaa.
”Valtuustoaloitteena ehdotamme, että Tampereen kaupunki ryhtyy toimenpiteisiin kaupunkialueen nopeuksien alentamiseksi ja 30 km/h nopeusrajoitusalueeen laajentamiseksi keskustassa ja asuinalueilla”, puheenjohtajat esittävät.

Lisätietoja:
Anna-Kaisa Heinämäki puh.  0400 823 214,
Jaakko Mustakallio puh. 045 652 0589