Tiedote: Vihreät moittivat TAMK:n pääoman viemistä liian suureksi

loka 13, 2014

TIEDOTE: vapaa julkaistavaksi heti.

Vihreät moittivat TAMK:n pääoman viemistä liian suureksi

Tampereen kaupunginhallituksen liiketoimintajaosto päätti tänään kokouksessaan viedä Tampereen ammattikorkeakoulun taseesta 10 miljoonaa euroa kaupungin kassaan.

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti vuonna 2009 tukea Tampereen ammattikorkeakoulun ja silloisen Pirkanmaan ammattikorkeakoulun yhdistymistä. Tuloksena syntyi Suomen vetovoimaisin ammattikorkeakoulu.

Kaupungin talousjohto valmisteli varojen viemistä pois, koska ammattikorkeakoululaki muuttuu vuodenvaihteessa estäen kaikenlaisten varojen siirtämisen pois korkeakoululta. Talousjohdon mukaan varoja sijoitettiin alun perin liikaa ja osa sijoitetusta pääomasta haluttiin takaisin vielä kun se on lain mukaan mahdollista. Vihreät näkevät, ettei esitys ollut kaupunginvaltuuston antaman tukemispäätöksen linjausten mukainen.

Vihreät ovat olleet alusta alkaen kriittisiä varojen siirtämiselle pois koulutustoiminnasta. Liiketoimintajaoston kokoukseen osallistunut vihreän valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki teki kokouksessa esityksen, jossa summaa olisi kohtuullistettu 10 miljoonasta 8 miljoonaan euroon. Esitys ei saanut kannatusta.

”Kun kyse on yhtiöstä, joka järjestää työllisyyttä edistävää koulutus- ja tutkimustoimintaa, on miljoonaleikkaus liian suuri. Yritimme kohtuullistaa sitä alaspäin”, Heinämäki toteaa.

Vihreät pelkäävät, että leikkaus voi näkyä tamperelaisten korkeakoulujen yhteistyössä. ”Kassasta varojen vienti vahingoittaa korkeakoulupalveluita ja saattaa vaarantaa hyvän korkeakouluyhteistyön ja koulun tarpeellisen investointiohjelman, ” kertoo vihreän valtuustoryhmän toinen varapuheenjohtaja ja TAMK:n hallituksen jäsen Jaakko Mustakallio.

Lisätietoja vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajisto:

Anna-Kaisa Heinämäki
040 082 3214

anna-kaisa.heinamaki@tampere.fi

Jaakko Mustakallio
045 652 0589

jaakko.mustakallio@vihreat.fi

Olli-Poika Parviainen
040 806 2576

olli-poika.parviainen@tampere.fi