Tiedote: VIHREÄT ESITTÄVÄT PYÖRÄTEITÄ HÄMEENKADULLE JA ITSENÄISYYDENKADULLE

helmi 4, 2008

Tampereen kaupunginvaltuusto lisäsi vuoden 2008 budjettiin vihreiden vaatimuksesta 300 000 euroa keskustan kevyen liikenteen parantamiseen. Vihreät esittävät nyt, että yhdyskuntalautakunta tekisi mahdollisimman pian tuon rahan käyttämisestä suunnitelman, joka sisältää jalankulusta erotetut pyöräilyväylät Hämeenkadulle ja Itsenäisyydenkadulle.

Yhdyskuntalautakunnan vuosisuunnitelmassa tälle vuodelle esitetään selvitettäväksi erilaiset mahdollisuudet toteuttaa ympärivuotiset kevyenliikenteen väylät Hämeenkadulle ja Itsenäisyydenkadulle. Suunnittelutyön laajuus tarkastellaan lautakunnassa. ”Pelkkä ideasuunnitelma ei välttämättä kuitenkaan riitä vaan vaadimme konkreettisia ja kaupunkikuvallisesti kestäviä toteutusvaihtoehtoja”, sanoo yhdyskuntalautakunnan vihreä jäsen Niina Rissanen.

Vihreiden mukaan suunnitelmasta on päästävä nopeasti tekoihin. ”Tavoitteeksi on otettava, että Hämeenkadun pyörätie olisi valmis kesällä 2009”, toteaa Tampereen vihreän kunnallisjärjestön puheenjohtaja Olli-Poika Parviainen. Vihreät esittävät myös, että postitalon saneerauksen yhteydessä Rautatienkadulle tulee suunnitella pyörätiekaista. Tällä hetkellä pyöräilijät eivät voi liikkua alueella turvallisesti.

Lisätietoja
Olli-Poika Parviainen
Puheenjohtaja
Tampereen vihreät
044 548 1861