Tiedote: Tampereen vihreät haluavat lisää aurinkovoimaa Tampereelle

elo 19, 2014

TIEDOTE: Vihreät esittävät lisää aurinkovoimaa Tampereelle

Tampereen vihreä valtuustoryhmä jätti eilen aloitteen kaupunginvaltuuston kokouksessa aurinkovoiman lisäämisestä Tampereella. Aloitteessa ehdotetaan, että Tampereen kaupunki tarkastaa aurinkopaneelien lupaprosessinsa ja päivittää sitä tarvittaessa. Lisäksi Tampereen kaupunki selvittää sopivalla simulaatio-ohjelmistolla kaupungin aurinkopaneeleiden tuomat kustannussäästöt sähköntuotannossa, sekä tekee jatkosuositukset aurinkoenergian käytön lisäämiseksi kaupungissamme.

Vihreän valtuustoryhmän toinen varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio kertoo, että aurinkopaneelien hinta on laskenut viimeisen viiden vuoden aikana noin 70 prosenttia. ”Toisin myös kuin yleisesti luullaan, Suomessa riittää valoa pienimuotoiseen energian tuottamiseen myös talvella, ja kesällä valoa riittää miltei vuorokauden ympäri”.

Tampereen vihreä valtuustoryhmä pelkää, että Suomi on kuitenkin jäämässä uuden energiapolitiikan kehityksen kärjestä jälkeen. ”Aurinkopaneelien yleistymisen esteenä on usein kaupunkikohtaisia byrokratian rattaita, verotusristiriitoja sekä yleisiä ennakkoluuloja”, Mustakallio sanoo.
”Toisaalta Suomessa on teknistä osaamista ja tieto-taitoa, kuten esimerkiksi solar-arena.com –ohjelmisto, mikä sallii tarkkojen arvioiden laskennan nopeasti ja luotettavasti. Näin aurinkoenergiainvestoinnin kannattavuuteen saadaan lyhyellä aikavälillä paljon arvokasta ja päätöksentekoa helpottavaa tietoa”, Tampereen vihreä valtuustoryhmä huomauttaa aloitteessaan.

Vihreän valtuustoryhmän mukaan Tampereen kaupunki olisi sopiva toimija pilotoimaan suurella kiinteistömassallaan hankkeessa, ja samalla se voisi hälventää vääriä ennakkoluuloja aurinkopaneelien toimimisesta kaupunkiympäristössä.

Lisätietoja: Tampereen vihreän valtuustoryhmän 2.varapuheenjohtaja
Jaakko Mustakallio
045 652 0589