Tampereesta kestävän kalan kaupunki!

heinä 17, 2012

Tiedote 17.7.2012.

Tampereen vihreät ja tamperelaiset kaupunginosayhdistykset Tammelan vihreät ja Kalevan vihreät haluavat Tampereesta kestävän kalatalouden kaupungin. Samaan aikaan kun monien ulkomaisten kalojen, kuten tonnikala tai lounastiskeissä suosittu tilapia, kannat ovat romahtamassa ja niiden pyydystys saattaa vahingoittaa muita
eläinlajeja, löytyy kotimaista kalaa esimerkiksi lounasravintoloiden
tarjonnasta yhä harvemmin. Asiaa on pitänyt esillä erityisesti WWF,
jolla on käynnissä kampanja kestävien kalavalintojen valitsemiseksi.

“Julkiselta puolelta avainasemassa on kaupungin suurin aterioiden
tuottaja Tampereen Ateria”, sanoo Tampereen vihreiden puheenjohtaja Tommi Pfander. Pfanderin mukaan linjaukset kestävämmän kalatalouden puolesta tulevat näkymään myös Tampereen vihreiden kunnallisvaaliohjelmassa.

Julkisilla hankinnoilla ei voi kuitenkaan vaikuttaa kalan kulutukseen
kuin rajallisesti. “Tärkeässä asemassa ovat myös valistuneet kuluttajat, jotka haluavat tehdä kestäviä valintoja asuinalueidensa
kaupoissa ja ravintoloissa”, toteaa Kalevan vihreiden puheenjohtaja
Jaakko Stenhäll. Tavoitetta edistääkseen tamperelaiset vihreät
yhdistykset tulevat jakamaan WWF:n “Kestävien kalavalintojen opasta” loppukesän mittaan kaupungin ravintoloihin ja kauppoihin, jotta kuluttajien saataville saadaan entistä parempia vaihtoehtoja.

Kesäaikana myös kotimaisten järvikalojen soisi löytävän tiensä
kaupunkilaisten grilleihin ja kesäisiin juhlapöytiin. Samalla
kestävämpiin vaihtoehtoihin, kuten kotimaiseen järvikalaan,
siirtyminen hyödyttäisivät myös laajasti paikallista yrityskenttää.
Samalla kestävällä kalataloudella edistetään koko Pirkanmaan
mahdollisuuksia lähiruoan tuottajana.

Lisätiedot:

Tommi Pfander
puheenjohtaja, Tampereen vihreät
045-3565595

Jaakko Stenhäll
puheenjohtaja, Kalevan vihreät
045-1378505

Amu Urhonen
puheenjohtaja, Tammelantorin vihreät
044 7316339