Tampereen vihreiden vastine Aamuset-lehdessä (TKU) olleeseen kirjoitukseen

syys 2, 2008

www.aamuset.fi

Petteri Orpo ja Seppo Lehtinen esittivät kummia väitteitä Tampereen parkkipaikkatilanteesta debatissaan Aamuset-lehdessä 30.8.

Orpo väitti, että ”Tampereella kaupunki avaa koko keskustan ja tekee sinne omilla rahoillaan hirveän määrän parkkipaikkoja”. Kyse lienee Hämeenkadun alle suunnitellusta P-Hämpistä. Kaupunki asetti sijoitukselleen tiukat tuloutusehdot ja myönsi hankkeelle lainaa. Hankkeesta vastaa erillinen yhtiö. Oman rahan käyttö on näennäistä.

Seppo Lehtinen taas väitti, että ”Tampereella jopa vihreät ilmoittavat, että parkkipaikkoja pitää tehdä ja että kaupungin pitää maksaa kaikki.”

Lehtinen ei liene seurannut Tampereen vihreiden toimintaa kovin tarkasti tai joku on ilmoitellut omiaan. Vihreät olivat valmiita hyväksymään P-Hämpin sillä edellytyksellä, että sen valmistuttua  kadunvarsipysäköintiä tullaan karsimaan huomattavasti, kevyen liikenteen edistämishankkeita tullaan kiirehtimään ja, että P-Hämpin valmistuttua Tampereella selvitetään mahdollisuudet muuttaa Hämeenkatu joukko- ja kevytliikennepainotteiseksi kaduksi.

Mainittu ratkaisukin oli kompromissi, jonka vihreät olivat pitkin hampain valmiita allekirjoittamaan. Tampereen vihreät eivät ole ilmoittaneet, että parkkipaikkoja tarvittaisiin lisää. Päinvastoin,  visioissamme yksityisautot voi jättää keskustan ulkopuolelle alueen elinvoimaisuuden varmistuessa tehokkaalla joukko- ja kevytliikennesuunnittelulla.

Ryhmämme on kuitenkin imarreltu siitä, että toimintaamme arvioidaan Turussa asti.

Olli-Poika Parviainen
Puheenjohtaja
Tampereen vihreät
www.tampereenvihreat.fi