Tampereen vihreät vaativat lisää rahaa joukkoliikenteelle

syys 25, 2007

TAMPEREEN VIHREÄT RY
KANNANOTTO 24.9.2007
VAPAA JULKAISTAVAKSI

Tampereen kaupungin joukkoliikenneyksikkö on väläyttänyt bussilippujen hintojen korotusta ensi vuonna. Tampereen vihreän kunnallisjärjestön mukaan bussilippujen hinnat tulee säilyttää nykyisellä tasolla.

Tampereen vihreät esittävät kaupungin ensi vuoden budjettiin 800 000 euron lisätukea joukkoliikenteen kehittämiseksi. Tuella olisi tarkoitus turvata bussilippujen hintojen pitäminen ennallaan ja parantaa bussien reitistöjä ja vuorotarjontaa.

”Liikennelaitoksen bussien käyttäjämäärät Tampereella ovat kasvussa. Meidän tulee varmistaa, että hyvä suunta jatkuu ensi vuonnakin”, toteaa Tampereen vihreiden puheenjohtaja Olli-Poika Parviainen. Vihreät vetoavatkin Pormestari Timo P. Niemiseen ja valtuustoryhmiin, jotta kaupungin budjettineuvotteluissa sovittaisiin lisätuesta
joukkoliikenteelle.

Lippuhintojen säilyttäminen nykyisellä tasolla ei kuitenkaan yksinään takaa joukkoliikenteen suotuisaa kehitystä. Uusien lipputuotteiden ja liikenne-etuuksien lisäksi bussien ruuhkavuoroja ja koululaisvuoroja on vihreiden mukaan lisättävä nopeasti. Nyt esitetyllä tuella joukkoliikenteen lähitulevaisuus olisi turvattu.

”Bussilippujen hintojen pitäminen ennallaan on kirjattu myös valtuuston XL-ryhmän yhteiseen ohjelmaan. Toivonkin, että kirjaus lunastetaan budjettineuvotteluissa”, Parviainen muistuttaa.

lisätietoja
Olli-Poika Parviainen
Puheenjohtaja
Tampereen vihreät
044 548 1861