Tampereen vihreät julkisti ehdokkaansa syksyn kuntavaaleihin

syys 13, 2008

Vihreät lähtevät vaaleihin täydellä sadan ehdokkaan listalla

Tampereen vihreät lähtevät tavoittelemaan kuntavaaleissa kaupungin selkeästi kolmanneksi suurimman valtuustoryhmän asemaa aiemmista vuosista poiketen täydellä ehdokaslistalla. Tampereen vihreän kunnallisjärjestön puheenjohtaja Olli-Poika Parviaisen mukaan ehdokashankinta tuotti lopulta niin paljon tulosta, etteivät kaikki halukkaat mahtuneet listalle.

Vihreät ovat pyrkineet mahdollisimman monipuoliseen listaan. Naisia on listalla 56 ja miehiä 44. Kaikkien ehdokkaiden iän keskiarvo on 38 vuotta. Vuoden 2004 kuntavaaleissa yli 50-vuotiaita ehdokkaita oli vihreiden listalla 8 ja yli 60-vuotiaita 1. Nyt luvut ovat 10 ja 5. Alle 20-vuotiaita ehdokkaita on tällä kertaa 3 ja alle 30-vuotiaita 27.

Vihreät ovat kasvattaneet suosiota myös uusissa ryhmissä. Esimerkiksi tekniikan alan koulutuksen omaavia on nyt listalla yli tuplasti aiempia vaaleja enemmän. Lisäksi vihreiden listalla on mm. useampi Tampereen kaupunkikonsernin työntekijä ja yksi ylikonstaapeli.

Vihreät julkaisivat vaaliohjelmansa kesällä ja lopullinen ehdokaslista vahvistettiin kunnallisjärjestön yleiskokouksessa 12. syyskuuta. Virallinen kampanja-avaus järjestetään Finlaysonin Siperia-aukiolla 13. syyskuuta klo 14-15. Kampanja-avauksessa tavattavissa ovat mm. pormestariehdokas Irene Roivainen ja kansanedustajat Oras Tynkkynen sekä Jyrki Kasvi.

Ehdokaslista

Lisätietoja:

Tampereen vihreiden vaaliohjelma
www.tampereenvihreat.fi/vaaliohjelma.pdf

Olli-Poika Parviainen
puheenjohtaja
Tampereen vihreät
044 548 1861
opp@vihreat.fi

Salla Sinkkonen
vaalipäällikkö/järjestösihteeri
Tampereen vihreät
050 527 8817
salla.sinkkonen@virheat.fi