Tampereen vihreän valtuustoryhmän poliittinen tilinpäätös

tammi 30, 2014

Tamperelaisille uusi mahdollisuus arvioida politiikkaa ja vihreän ryhmän toimintaa.

Tampereen vihreä valtuustoryhmä julkaisee ensimmäisen poliittisen tilinpäätöksensä, jossa ryhmä arvioi uuden valtuustokauden ensimmäisen vuoden toimintaansa. Tilinpäätöksestä käy mm. ilmi, miten vihreiden vaaliohjelman tavoitteet ovat toteutuneet viime vuonna ja miten ryhmä arvioi nelosten pormestarikoalition toimintaa.

Poliittisen tilinpäätöksen valmistelutyötä vetäneen ryhmän varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallion mukaan tavoitteena on lisätä kunnallispolitiikan avoimuutta ja äänestäjän kuluttajansuojaa mahdollistamalla ryhmän toiminnan parempi arviointi kokonaisuutena. Kunnallispolitiikkaa tehdään niin monessa toimielimessä ja niin suuren joukon toimesta, että tarve selkeille koosteille on ilmeinen, Mustakallio arvioi. Vihreiden poliittinen tilinpäätös on ensimmäinen muotoaan Tampereella.

Tilinpäätöksestä käy ilmi muun muassa, että vihreä ryhmä käytti vuoden aikana 207 puheenvuoroa ja jätti 15 valtuustoaloitetta. Myös ryhmän edustajat kaupungin monissa lauta- ja johtokunnissa kertovat tilinpäätöksessä kokemuksistaan ja toiminnastaan eri toimielimissä. ”Näin voimme konkretisoida sen merkittävän työmäärän, jota vihreässä luottamustoiminnassa päivittäin tehdään”, valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki toteaa.

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Olli-Poika Parviaisen mukaan tilinpäätös kuvaa myös sitä, kuinka yksittäisen vaaliohjelman tavoitteita on mahdollista toteuttaa vaikeasta taloustilanteesta huolimatta yhteistyöhön satsaamalla. Vaikuttaminen laajassa koalitiossa perustuu dialogiin ja haluamme tällä tilinpäätöksellä edistää sitä yhteisen pormestariohjelman hengen mukaisesti kaikkien tamperelaisten kanssa, Parviainen toteaa.

Tampereen vihreiden tilinpäätös 2013: 
LINKKI TILINPÄÄTÖKSEEN
 

tiedosto liitteenä (PDF).

Lisätietoja:
Jaakko Mustakallio
puh: 045 652 0589
email: jaakko.mustakallio@tampere.fi

Olli-Poika Parviainen
puh: 040 806 2576
email: olli-poika.parviainen@tampere.fi