Tampereen kaupunginvaltuuston kokous 21.11.16

marras 21, 2016

Tampereen kaupunginvaltuusto kokousti marraskuussa jo kolmatta kertaa. Tällä kertaa kokouksen esityslistalla yksi pykälä nousi ylitse muiden, Tampere3:sta päättäminen. Aiemmin Tampereen Teknillinen Yliopisto oli hiukan yllättäen vetäytynyt neuvotteluista toistaiseksi, mutta kaupunginvaltuusto päätti silti tehdä päätöksen kaupungin osuudesta hankkeeseen mikäli neuvottelut suuryliopiston perustamisesta jatkuvat. Asiasta käytiin parituntinen keskustelu, jossa käytettiin puheenvuoroja hankkeen puolesta ja vastaan. Tampereen vihreä valtuustoryhmä oli pääsääntöisesti kaupunginhallituksen esityksen puolella (Tampereen kaupunki osallistuu perustajajäsenenä Uusi yliopisto -säätiön perustamiseen), mutta perustettavan säätiön säännöt jakoivat hiukan ryhmää. Juhana Suoniemi toivoi että säätiön sääntöjä muutettaisiin hallituksen koon ja konsistorin osalta, mutta tätä muutosesitystä ei hyväksytty vaan valtuusto kannatti pohjaesitystä ja päätti lähteä mukaan Tampere3-hankkeeseen, mikäli hanketta jatketaan.

Juhana Suoniemi puolusti liito-oravia

Juhana Suoniemi puolusti liito-oravia

Seuraavat pykälät käsiteltiin ilman puheenvuoroja, mutta Hervantajärven kaava avasi jälleen valtuutettujen sanaiset arkut. Kysymyksessä on uusi asuinalue, joka sijoittuu Hervannan kaupunginosan ja sitä sivuavan Ruskonkehän eteläpuolelle linnuntietä noin 8 km etäisyydelle kaupungin keskustasta. Myös raitiotie tullee kulkemaan alueella jossa on tavattu liito-oravia. Liito-oravat puhuttivatkin valtuutettuja runsaasti, ja keskustelu oli ajoittain jopa loukkaavaa. Vihreä valtuustoryhmä jätti kaavaan toivomusponnen, jossa huomioidaan liito-oravien elinympäristöjen aktiivinen kehittäminen vireillä olevassa Hallilan, Hervannan ja Vuoreksen metsäsuunnitelmissa ja vahvistetaan liito-oravien käyttämiä kulkuyhteyksiä. Äänestyksen päätteeksi ponsiehdotus hyväksyttiin selvästi.

Illan lopuksi valtuusto pui vielä valtuustoaloitteita, joissa käsiteltiin mm. Särkänniemen delfinaarion sulkemista. Tällä kertaa maratonikeskustelua ei aiheesta enää syntynyt.

Nyt valtuusto viettää kolmen viikon tauon, palaamme jälleen joulukuussa!

Noora Hinkkanen
Kunnallissihteeri