Tampereen kaupunginvaltuuston kokous 15.6.2015

kesä 15, 2015

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontui viimeiseen kokoukseensa ennen kesätauon alkamista. Kokouksen esityslistalla oli jälleen isoja kokonaisuuksia ja kysymyksiä käsiteltävänä, ensimmäisenä kaupunginvaltuutetut pääsivät keskustelemaan kaupungin toiminnan ja talouden katsauksesta. Päätösesityksen heti aluksi todetaan: ”Huhtikuun tilanteen perusteella laadittu tulosennuste on 15,5 milj. euroa alijäämäinen, joten talousarviossa asettua tulostavoitetasoa ei olla saavuttamassa.” Synkistä lukemista huolimatta valtuutettu Maija Kajan löysi katsauksesta hyvääkin, puheessaan hän kiitteli liikunnan lisäämisen tavoitteita sekä liikuntaluotsien palkkaamista. Valtuutetut keskustelivat mm. sosiaalisesta luototuksesta, verotuksen erilaisista malleista ja mahdollisuuksista sekä Tampere-Pirkkalan lentokentän tilanteesta. Katsaus merkittiin tiedoksi noin tunnin keskustelun päätteeksi.

Seuraavaksi kokouksessa käsiteltiin raitiotiehanketta ja sen jatkoa. Juhana Suoniemi ja Ollli-Poika Parviainen puhuivat Olli-Poika Parviainen pitää puhetta valtuustosalissahankkeen puolesta, kansanedustaja Parviainen  lupasi valtuutetuille pitävänsä raitiotietä esillä myös eduskunnassa.  Raitiotiehankkeesta käytiin keskustelua pitkään, erityisesti  sen rahoitus, kaavoitusvaikutukset ja jopa mahdollinen kansanäänestys puhuttivat valtuutettuja. Keskustelu oli paikoittain erittäin värikästä, raitiotietä väitettiin jopa kaupunkilaisia epätasa-arvoistavaksi, mutta huolimatta perussuomalaisten valtuustoryhmän esityksestä siirtää hanke hamaan tulevaisuuteen, kaupunginhallituksen esitys hankkeen jatkosta hyväksyttiin äänestysten jälkeen.

Elinkeinorahaston käyttö yliopistokampusten kehittämiseen ei aiheuttanut suurempaa keskustelua, mutta Ratapihakadun kaava herätti valtuutetut. Valtuutettu Suoniemi puhui kaupunkisuunnittelun tärkeydestä ja toivoi, ettei kaavoitusta tehtäisi vain autoilijoiden näkökulmasta. Apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki myönsi, että päätös kaavasta oli vihreälle valtuustoryhmälle vaikea, mutta hänkin oli tyytyväinen tavara-aseman säilymiseen.  Kaava hyväksyttiin,  eli vanha tavara-asema siirretään ja Morkku puretaan.

Kokous kesti lopulta lähes viisi tuntia. Heinäkuussa kaupunginvaltuusto lomailee, tavataan taas elokuussa!

Noora Hinkkanen

Kunnallissihteeri