Suoniemi: Vain muutaman parkkipaikan tähden

touko 20, 2012

Aamulehdessä 20.5.:
Tampereen keskustan kehittyminen puhuttaa. Erityisesti keskustelua aiheuttaa autoilun vähentäminen ydinkeskustassa. Viimeksi keskusta-autoilua puolustivat Jari Jokilampi ja Mika Tolonen yrittäjäjärjestöistä (AL 15.5.). Heidän mielestään lähes tuhannen uuden autopaikan tilalta ei saisi poistaa kourallista maanpäällisiä autopaikkoja. Minä en ymmärrä tätä logiikkaa.

Tampere on nopeasti kehittyvä kaupunki. Koko seudulle on muuttamassa arviolta 90 000 uutta asukasta lähivuosikymmeninä. Tämä on paljon, niin paljon, että kaikki eivät enää mahdu autoilemaan keskustaan. Eivät mahdu, vaikka tekisimme toisen noin tuhat paikkaa vetävän parkkiluolan ja muutaman lisätunnelin.

Siksi on tärkeätä panostaa kävelyyn, pyöräilyyn ja joukkoliikenteeseen. Myös nämä vaativat tilaa, mutta onneksi varsin vähän verrattuna yksityisautoiluun. Tätä kuvaa hyvin nykyisten ruuhkahuippujen liikennemäärä Hämeenkadulla; noin 2000 ajoneuvoa tunnissa, joista noin 200 busseja ja 1800 henkilöautoja. Henkilöautot kuljettavat noin 2000 ihmistä tunnissa, kun bussit noin 10 000. Siitä voi laskeskella, millä ne suuret massat kaupoille tulevat. Ratikka kasvattaisi tätä potentiaalia valtavasti.

Mistä sitten tilaa kasvaville liikennemäärille siten, että myös liike-elämä hyötyy parhaiten? No autoilta tietenkin. On oikeasti välttämätöntä kehittää keskustaa, luoda sinne tilaa elämälle, rauhoittaa tätä tilaa melulta ja samalla luoda edellytyksiä vilkkaalle kauppakeskustalle. Muualta maailmasta, myös Tamperetta pienemmistä kaupungeista saatujen kokemusten mukaan kävely-ja joukkoliikennepainoitteiset alueet ja keskustat lisäävät suosiotaan, ja siten liikevaihtoja. Tässä ei kannata liikaa murehtia harvakseltaan tapahtuvaa pesukoneiden tai joulukinkkujen kantamista. Jotkut liikkeet nyt vain ovat syystä tai toisesta tiensä päässä, väärässä paikassa tai eivät muuten vain sopeudu maailman muutoksiin.

Nyt pitää Tampereellakin uskaltaa katsoa ulos nykyhetkestä ja miettiä vähän tulevaisuutta. Tulevaisuus on sellainen, kuin sen haluamme. Jos haluamme ruuhkia, voimme suunnitella kaupunkia niin, että niitä tulee. Jos haluamme eloa, iloa ja hyvinvointia, voimme suunnitella niin, että niille on tilaa. Hämeenkatumme ja ydinkeskustamme ovat aivan liian arvokkaita kasvavan autoliikenteen ruuhkautettavaksi.

Juhana Suoniemi