Suoniemi: Iidesjärven perhepuisto etenee vauhdilla!

loka 18, 2012

Yksi Tampereen vihreiden pitkäaikaisista tavoitteista, Iidesjärven perhepuisto, etenee vauhdilla. Sekä kaupunginhallitus, että yhdyskuntalautakunta ovat aiemmin linjanneet, että Iidesjärven suunnittelua jatketaan perhepuistovaihtoehdon pohjalta.

Nyt odottelemme painosta juuri valmistunutta pilaantuneiden maiden selvitystä. Ennakkotietojen mukaan Rambollin tekemän selvityksen tulos on puiston toteutumisen kannalta myönteinen. Mitään merkittäviä yllätyksiä, ja siten lisäkuluja, ei ole tulossa.

Perhepuistosta on käyty ideakilpailu ja siitä on tehty maisemasuunnitelma.

Perhepuistovaihtoehdon rinnalla kuljetettiin pitkään rakentamisvaihtoehtoa. Yhdyskuntalautakunnan jäsen Niina Rissanen kirjoitti asiasta helmikuussa Tampereen vihreiden blogissa. Rissanen perustelee hyvin, miksi Iidesjärveä tulee kehittää nimenomaan perhepuistovaihtoehdon pohjalta.

Tämä on nyt toteutumassa, sillä perhepuistovaihtoehdon lisäksi keskustelussa on mukana enää ns. kevyen rakentamisen vaihtoehto, jossa Nekalantien varteen rakennettaisiin ”vähän puurakenteisia asuntoja”. Minusta sekin on liikaa, sillä perhepuiston toiminnot vaativat runsaasti tilaa, ja Iidesjärven luonnonarvojen tärkeä suojelu tulevat rajoittamaan puiston aluetta paljon. Nekalantien varsi kannattaa siis käyttää ennemmin virkistysalueiksi Nekalan ja mahdollisesti Viinikan ratapihan tulevien suunnitelmien virkistysaluetarpeen varmistamiseksi.

Tampereen perhepuisto on todella tärkeä virkistysaluehanke ja vaikka elämme vaikeita taloudelliisia aikoja, Iidesjärven perhepuiston jatkosuunnittelulle ja toteutukselle täytyy löytää rahoitus. Toivonkin myös uuden valtuuston olevan suotuisa perhepuiston rakentamiselle. Siinä voittaa koko Tampere.

Juhana Suoniemi
Yhdyskuntalautakunnan varapuheenjohtaja