Kaupunginvaltuuston kokous 18.8.2014

elo 18, 2014

Helteisen kesän jälkeen Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontui aloittamaan syyskauttaan 18.8. Valtuuston kokouksen esityslistalla oli luottamushenkilönimityksien lisäksi käsiteltävänä muutama kaavamuutos sekä Tesoman palloiluhallin rakentaminen vuonna 2015, Tamperen kaupungin hyvinvointikertomus 2013 ja rakennusjärjestyksen hyväksyminen. Kokouksen alkajaiseksi vihreän valtuustoryhmän valtuutettu Maija Kajan luopui kaupunginvaltuuston toisen varapuheenjohtajan paikastaan, ja hänen tilalleen valitiin Satu Hassi. Lisäksi Pertti Järvinen valittiin vihreiden edustajaksi Sisä-Suomen poliisilaitoksen neuvottelukuntaan, hänen varajäsenekseen nimitettiin Sonja Myllymäki. Onnittelut kaikille uusista luottamustehtävistä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uusi kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja

Tesoman palloiluhallia on suunniteltu kaupungissa jo pitkään, ja viime vuosina hanke on edennyt kiitettävästi. Kaupunginvaltuusto päätti, että hallin rakentaminen aloitetaan vuonna 2015, kunhan valtionavustus hallille on myönnetty. Apulaispormestari Olli-Poika Parviainen kiitteli hanketta, ja korosti sen parantavan huomattavasti kaupungin liikuntamahdollisuuksia esimerkiksi koripalloilun saralla.

Tampereen kaupungin hyvinvointikertomuksesta keskusteltiin valtuuston kokouksessa perusteellisesti. Hyvinvointikertomuksessa käsitellään tamperelaisten hyvinvointia usealla eri tasolla, kuten esimerkiksi terveyden, työllisyyden, asunnottomuuden ja toimeentulon saralla. Vihreä valtuutettu Irene Roivainen nosti esiin ikäihmisten aseman hyvinvointikertomuksessa ja iloitsi siitä, että yhä useampi ikäihminen asuu kotona. Hän myös ehdotti tutustumista erilaisiin asumismuotoihin, joiden avulla ikäihmisten tuntemaa yksinäisyyttä voitaisiin lievittää. Maija Kajan puolestaan kiinnitti huomiota diabeteksen ehkäisyyn ja sen tuomiin säästöihin. Lisäksi Kajan puhui seksuaaliterveyden tärkeydestä ja sen edistämisestä. Olli-Poika Parvianen puolestaan puolusti kaupungin työllisyyspolitiikkaa ja huomautti nuorisotakuun toimineen. Keskustelu rönsyili aina koulukiusaamisesta Keskustorin ympäristön siisteyteen, mutta lopulta kaupunginhallituksen esitys hyväksyttiin.

Rakennusjärjestyksestä käytiin kiihkeä keskustelu, jonka aikana Kirsikka Siik ja Jaakko Stenhäll puhuivat muun muassa aurinkoenergiasta ja kaavoituksen merkityksestä Tampereen tulevaisuudelle. Tässäkin pykälässä kaupunginhallituksen päätösehdotus hyväksyttiin.

Tampereen vihreä valtuustoryhmä jätti ponsiesityksen Juhana Suoniemen valtuustoaloitteeseen. Ponnessa vaadittiin, että kaupunki selvittää työmatkapyöräilyn konkreettisia ongelmia ja ryhtyy mahdollisuuksien mukaan toimiin näiden esteiden poistamiseksi. Äänestyksen jälkeen ponsiehdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa jätettiin myös valtuustoaloitetta, vihreällä valtuustoryhmällä oli kaksi ryhmäaloitetta. Toisessa aloitteessa ehdotettiin maauimalan rakentamista Tampereelle, toisessa taasen  vaadittiin lisää aurinkovoimaa Tampereelle. Kokoussyksy on nyt avattu myös kaupunginvaltuuston osalta, tavataan taas ensi kuussa!

Noora Hinkkanen

Kunnallissihteeri