Kaupunginvaltuuston kokous 18.1.2016

tammi 18, 2016

Vuoden ensimmäisessä kaupunginvaltuuston kokouksessa oli tuttuun tapaan käsiteltävänä ja päätettävänä isoja asioita. Kokouksen esityslistalla oli niin keskustan strategisen osayleiskaavan hyväksyminen kuin Tampereen kaupungin lausunto hallituksen linjauksista itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi.

Kokouksen aluksi kaupunginvaltuusto nimitti yhdyskuntalautakunnan uudeksi varajäseneksi Emilia Olkasen, samalla Emilia siirtyi myös ympäristö- ja rakennusjaoston varsinaiseksi jäsenksi. Onnittelut Emilialle!

Kirsikka-Siik-216x300

Kirsikka Siik

Keskustan osayleiskaavasta käytiin pitkä ja polveileva keskustelu. Pykälän käsittelyn aikana pohdittiin eri pysäköintimahdollisuuksia ja jopa sitä, osaavatko kaikki autoilijat ajaa maanalaisiin parkkihalleihin. Vihreiden mielestä kaavaesitys oli pääsääntöisesti hyvä, ja se vapauttaisi keskusta-alueella tilaa autoilulta kevyelle liikenteelle. Jaakko Mustakallio toivoi tiivistä keskustan asutusrakennetta, Olli-Poika Parviainen taas totesi kaavan olevan mahdolllisimman yhdenvertainen kaikille kulkuneuvoille. Kirsikka Siik huomautti ettei kaavaa laadittaessa ole jätetty mitään sidosryhmiä kuulematta, vaan kaikki ovat saaneet sanoa sanottavansa. Kaksituntisen keskustelun päätteeksi osayleiskaavoitus hyväksyttiin.

Valtuustoaloitteita käsiteltäessä valtuutetut saivat puitavakseen niin oman kokouskäyttäytymisensä kuin vuoden 1918 sisällissodan tapahtumatkin.  Paikoittain kiivaskin keskustelu ei kuitenkaan muuttanut kaupunginhallituksen päätösesityksiä, eikä kaupunginvaltuuston kokouksia nähdä jatkossakaan tiistaisin eikä puistoa vuoden 1918 tapahtumien muistoksi rakenneta.

Sote-uudituksen lausunnosta ei lopulta käyty pitkää debaattia, vaan valtuutetut hyväksyivät lausunnon ilman äänestystä.

Seuraavan kerran kaupunginvaltuusto  kokoontuu helmikuussa, tavataan silloin!

Noora Hinkkanen
Kunnallissihteeri