Kaupunginvaltuuston kokous 16.3.2015

maalis 16, 2015

Tampereen kaupunginvaltuuston maaliskuun kokoukseen esityslistaa ei voinut asiasisällön puutteesta syyttää. Kaupunginvaltuusto sai hyväksyttäväkseen niin Tampereen kaupungin tilinpäätösennusteen kuin kaupunkistrategian toteutumisen ja hyvinvointikertomuksen vuosiraportitkin. Kokouksen aluksi päätettiinkin yhdistää nämä pykälät, ja käydä keskustelua samanaikaisesti kaikista asioista. Puhetta riitti niin yhteisöverotuksesta Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tilanteeseen ja syrjätymiseen ehkäisemiseen. Kaupungin tulos muodostui 19,3 milj. euroa alijäämäiseksi, nettomenojen kasvut olivat 0,5 prosenttia ja nettoinvestoinnit olivat 213,9 milj. euroa. Kaupungin henkilökuntaa haluttiin palkita liikuntasetelein huhtiluusta alkaen.

Tampereen vihreän valtuustoryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki kiitteli tilinpäätöksen tulosta sekä lastensuojelun sijaishuollon perhehoidon vuorokausien lisäystä ja esitti huolensa vaikeasta työttömyysasteesta, Irene Roivainen puolestaan toivoi asukkaiden vaikutusmahdollisuuksien ja kuntademokratian lisäämistä ja puolusti ikäihmisten lähipalveluita. Hanna Hakko oli tyytyväinen kaupungin saavutettua osan sille asetetuista päästövähennystavoitteista, mutta huomautti, että uusiutuvien polttoaineiden käyttöä voitaisiin vielä edelleen lisätä.

Hanna Hakko haluaa kaupungin pysyvän energiansäästön tavoitteissa

Hanna Hakko haluaa kaupungin pysyvän energiansäästön tavoitteissa

Perussuomalaiset syyttivät Hämeenkadun itäpään sulkemista yksityisautoilulta keskustan elinvoimaisuuden pilaamisesta, Oras Tynkkynen puolusti hanketta ja totesi viihtyvyyden parantuneen autoilun kieltämisen jälkeen ja pysäköintimahdollisuuksien  lisääntyneen keskustan alueella. Myös valtuutettu Juhana Suoniemi totesi kokeilun olevan onnistunut ja huomautti keskustan kauppojen kärsivän maailmanlaajuisesta lamasta enemminkin kuin  autoilun kieltämisestä. Lopulta valtuutetut intoutuivat värikkääseen keskusteluun kokeilusta, mutta kaikki esitykset hyväksyttiin.

Kokouksen päätteeksi Juhana Suoniemi jätti vielä valtuustoaloitteen verkkokalastuksen määräysten ja kuhan alamitan muuttamiseksi Tampereen vesialueilla. Vihreä valtuustoryhmä puolestaan esitti ryhmäaloitteessaan yrittäjälähtöisen parkkiruutukäytön mahdollistamista Tampereella.