Kaupunginvaltuuston kokous 15.8.2016

elo 15, 2016

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontui syksyn ensimmäiseen kokoukseen maanantaina. Syyskausi avattiin surullisissa tunnelmissa SDP:n valtuutetun Jari Niemelän menehdyttyä kesän aikana. Tampereen vihreät ottavat osaa Jari Niemelän omaisten ja läheisten suruun.

Satu Hassi puhui rakennussuojelusta

Satu Hassi puhui rakennussuojelusta

Kaupunginvaltuustossa tunnelma jatkui surumielisenä ja värikkäät puheenvuorot jätettiin käyttämättä. Kokouksen esityslistalta oli myös jo aiemmin teknisen korjauksen vuoksi vedetty pois Keskuspuhdistamo Oy:n osakassopimuksen hyväksyminen, joka olisi luultavimmin aiheuttanut valtuutetuissa runsaasti keskustelua. Valtuutetut puivat siis ainoastaan kahta kaavoitusesitystä, joista eteenkin Kissanmaan alueen kaava jakoi valtuutettuja. Salissa käytettiin puheenvuoroja kaavan puolesta ja vastaan ja puhuttiin sitä, mikä on rakennushistorialisesti tärkeää rakentamista ja mikä sen suojelua.

Tampereen vihreä valtuutettu Kirsikka Siik sanoi kotiseuturakkauden muodostuvan osittain siitä, että kaupunginosassa näkyy sen historia ja siellä eletty elämä. Satu Hassi muistutti kulttuurihistoriaalisten rakennusten ja miljöiden suojelun tärkeydestä. Hassi kertoi lähteneensä mukaan kaupunkipolitiikkaan nimenomaan rakennussuojelun ajamana. Hassin mukaan suojelua harvoin kadutaan jälkikäteen, rakennusten purkamista kylläkin. Kissanmaan kaava jätettiin pöydälle ja Lahdesjärven kaava puolestaan hyväksyttiin.

Kokouksen päätteeksi valtuusto hyväksyi nipun valtuustoaloitteisiin annettuja vastauksia, ja kokous päättyi reilun kahden tunnin jälkeen.

Noora Hinkkanen

Kunnallissihteeri