Kaupunginvaltuuston kokous 15.2.2016

helmi 15, 2016

Tampereen kaupunginvaltuuston helmikuun kokous (esityslista) istuttiin perinteisesti virastotalon valtuustosalissa. Ennen kokousta kaupunginvaltuutetuille järjestettiin iltakoulu raitiotiehankkeesta, iltakoulun voi katsoa jälkikäteen täältä. Valtuuston kokouksessa kaupungivaltuutetut päättivät muun muassa Kaupin vastaanottokeskuksen perustamisesta, Pyynikin asemakaavojen muutoksista ja uudistuksista sekä ympäritötaksoista.

Kaupuin vastaanottokeskusta puitiin pitkään ja hartaasti. Olli-Poika Parviainen puolusti vastaanottokeskusta, hänen mielestään sijainti lähellä keskustaa tukee sekä turvapaikanhakijoiden kotouttamista että heidän ja alueen asukkaiden turvallisuutta. Vapaaehtoisten aktivoiminen ja kommunikointi kantaväestön ja turvapaikanhakijoiden välillä on Parviaisen mielestä äärimmäisen tärkeää, myös yhditykset sekä osuuskunnat voisivat hänen mukaansa osallistua talkoisiin. Juhana Suoniemi puhui puheenvuorossaan laajemmin maailmanpoliittisesta tilantesta ja selvitti Syyrian sodan vaikutuksia turvapaikanhakijoihin ja heidän määräänsä. Valtuutettu Jama Jama kertoi omista kokemuksistaan pakolaisena Suomessa, ja peräänkuulutti kaikille samanlaisten mahdollisuuksien tarjoamista. Perussuomalaisten ryhmä käytti keskustelun aikana useita puheenvuoroja, joissa vihjattiin salailuun päätöksenteossa, turvapaikanhakijoiden korkeaan rikollisuuteen ja alueen yleisen turvattomuuden lisääntymiseen.  Yli kolmetuntisen keskustelun päätteeksi kaupunginhallituksen esitys hyväksyttiin ja Kaupin sairaala kunnostetaan vastaanottokeskukseksi.

Varavaltuutettu Jama Jama kertoi omia kokemuksiaan pakolaisuudesta

Varavaltuutettu Jama Jama kertoi omia kokemuksiaan pakolaisuudesta

Pispalan kaavoitusta käsiteltäessä Satu Hassi puhui Pispalan ainutlaatuisuudestata ja kiitti kaavaa Pispalan kulttuurihistorialisesti arvokkaan hengen suojelemista, vaikka prosessi olikin pitkä. Hassi myös jätti vihreän valtuustoryhmän ponnen, jossa esitetään seuraavaa: Pispalan ainutlaatuisen rakennuskulttuuriperinnön säilyttämiseksi rakennusvalvonta tehostaa valvontaa ja vuorovaikutusta kiinteistöjen omistajien kanssa suojeltujen rakennusten korjauskelvottomaan kuntoon joutumisen ennalta ehkäisemiksi. Kaavoitus hyväksyttiin.

Kokouksen päätteeksi käsiteltiin vielä valtuustoaloitteita, mukana oli kaksi Tampereen vihreiden valtuustoaloitetta; aloite ilmastolounaiden vakiinnuttamisesta sekä   ystävyyskaupunkisuhteen jäädyttämisestä Nizhni Novgorodin kanssa. Valitettavasti kumpikaan aloite ei aiheuttanut toimenpiteitä kaupungin taholta, mutta keskustelua aiheista saatiin synnytettyä.

Seuraavan kerran kaupunginvaltuusto kokoontuu maaliskuussa, mukavaa kevään alkua!

Noora Hinkkanen, kunnallissihteeri