Kaupunginvaltuuston kokous 14.4.2014

huhti 14, 2014

Tampereen kaupunginvaltuuston huhtikuun kokouksen esityslista (valitse kohta kaupunginvaltuusto, esityslistat)  ei tällä kertaa pituudellaan päätä huimannut. Esityslistan lyhyys ei kuitenkaan kaupunginvaltuutettuja haitannut, vaan kokous kesti  neljä ja puoli tuntia.

Tärkeimpänä asiana kokouksessa oli käsiteltävänä Elinvoimainen Tampereen kaupunkiseutu – tulevaisuuden vaihtoehdot vaikutuksineen -selvitys, jonka käsittely tuli aloittaa muiden selvitystä koskevien kuntien valtuustojen kokouksien kanssa samanaikaisesti klo 18:00 (selvitykseen voi tutustua täällä (kaupunginvaltuusto, esityslistat)  § 64 liitteenä).

Ennen selvityksen  käsittelyä kaupunginvaltuusto hyväksyi Kyttälää ja Verkatehtaankatua koskevan asemakaavamuutoksen, jonka jälkeen valtuutetut siirtyivät puhumaan omaishoidon tilasta Tampereella sekä kaupungin henkilöstöpolitiikasta.

013

Salissa puitiin Tampereen tulevaisuutta

Elinvoimainen Tampereen kaupunkiseutu on kahdeksan kunnan tilaama selvitys, jonka tarkoituksena on ollut selvittää ”kaupunkiseuden kilpailukyvyn ja elinvoimaisuuden vahvistaminen, asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen sekä hyvän elinympäristön ja kestävän kehityksen turvaaminen”. Selvityksessä on kaksi vaihtoehtoista jatkomallia, joista Tampereen kaupunginhallituksen suunnittelukokous päätyi kannattamaan yhden kunnan mallia. Kuitenkin selvityksen valmistumisen jälkeen hallitus julkisti sosiaali- ja terveydenhuollon uuden järjestämislain, minkä vuoksi selvitystä esitettiin merkittäväksi tiedoksi kaupunginvaltuustolle, ja työn jatkamista vasta lain hyväksymisen ja sen vaikutusten selviämisen jälkeen (uudesta sote-laista voi lukea muun muassa valtuustoryhmän puheenjohtajan  Olli-Poika Parviaisen ja valtuutettu Irene Roivaisen blogeista).

Anna-Kaisa Heinämäki muistutti aikalisän olevan ainoastaan väliaikainen,  sillä sote-laki ei ratkaise esimerkikisi seudun maankäytön tai elinvoiman ongelmia. Olli-Poika Parviainen totesi seutuyhteistyön tiivistämisen olevan edelleen tärkeää, ja näki yhteistyön  parantavan  työllisyyttä ja lukioverkkoa niin Tampereella kuin ympäryskunnissakin. Hän myös huomautti, ettei kuntien pakkoliitoksista kannata olla huolissaan tässä vaiheessa. Keskustelu valtuustosalissa kävi ajoittain kiihkeänä, mutta lopulta kaupunginhallituksen esitys hyväksyttiin äänestyksen jälkeen ylivoimaisesti.

Jaakko-Stenhäll-739x1024

Jaakko Stenhäll

Kokouksen lopuksi valtuusto hyväksyi yhdyskuntalautakunnan uudeksi varapuheenjohtajaksi vihreiden varavaltuutetun Jaakko Stenhällin Juhana Suoniemen siirtyessä vuodeksi sotilastarkkailijaksi. Yhdyskuntalautakunnan uudeksi varajäseneksi valittiin varavaltuutettu Vesa Eskola. Onnea Jaakolle ja Vesalle uusista luottamustehtävistä!

Noora Hinkkanen

Kunnallissihteeri