Kaupunginvaltuuston kokous 13.6.2016

kesä 13, 2016

Kevätkauden viimeinen kaupunginvaltuuston kokouksen esityslista lupasi jälleen valtuutetuille pitkää iltaa. Kokouksen esityslistalla oli käsiteltävänä Tampereen kaupungin talouden- ja toiminnankatsausta, ympäristötilinpäätöstä ja lisäbudjetin myöntämistä Rantaväylän tunnelille. Ennen kokousta mediassa spekuloitiin jo uudella  ”tunnelivaltuustolla”, mutta ainakin valtuutetut tuntuivat suhtautuvan aiheeseen rauhallisemmin mitä pari vuotta aiemmin.  Osa tunnelin rakentamista vastustaneista valtuutetuista ilmoitti kuitenkin heti pykälän aluksi vastuvansa lisäbudjetin myöntämistä, vaikka tunneli onkin jo lähes valmis.

Petri Siuro kysyikin, että mitä tunnelille pitäisi tehdä, jättää osa teistä rakentamatta? Siuro huomautti itse vastustaneensa tunnelia, mutta hänen mielestään lisärahan epääminen ja pilaantuneen maa-aineksen teiden alle

Petri Siuro

Petri Siuro ihmetteli tunnelikeskustelun käänteitä

jättäminen ei ole vaihtoehto. Rantaväylän tunnelista, ja samalla myös raitiotien lisärahoituksesta, käytiin todella pitkä keskustelu, joka kesti yli neljä tuntia. Vihreä valtuustoryhmä äänesti pohjaesityksen puolesta, joka lopulta äänestyksen jälkeen hyväksyttiin ja molempien hankkeiden lisäbudjetit myönnettiin.

Seuraavana asiana valtuutetut saivat päätettäväkseen Tampereen kaupungin henkilöstökassan kohtalon, jota on veivattu edestakaisin jo pitkään. Vihreä valtuustoryhmä oli tässäkin asiassa pohjaesityksen kannalla, ja tällä kertaa kassa päätettiin lakkauttaa.

Illan lopuksi käsiteltiin vielä ympäristötilinpäätös, erinäisiä asemakaavoja ja valtuustoaloitteita, joiden käsittelyt sujuivat pohjaesitysten mukaan, eivätkä aiheuttaneet valtuustosalissa suurempaa kuohuntaa.

Heinäkuun kaupunginvaltuusto lomailee, joten tavataan jälleen elokuussa!

Noora Hinkkanen, kunnallissihteeri