Kaupunginvaltuuston kokous 11.4.2016

huhti 11, 2016

Huhtikuun kaupunginvaltuuston kokous ei poikennut tavanomaisesta kaavasta, vaan kokouksen esityslistalla oli jälleen erittäin tärkeitä asioita käsiteltävänä. Jo heti kokouksen aluksi valtuusto käsitteli Tammelan stadionin rakentamista. Tammelan stadion on ollut pitkäkestoinen projekti, jossa Tampereen vihreä valtuustoryhmä on ollut aktiivinen myötävaikuttaja. Stadionia vahvasti puolustanut Juhana Suoniemi kiitteli puheessaan työssä mukana olleita henkilöitä ja muita valtuustoryhmiä, jotka ovat olleet mukana prosessissa. Kyseessä on monien eri tahojen ja puolueiden kannattama projekti, joka kuitenkin herätti kiivasta keskustelua salissa. Kirsikka Siik kertoi valtuutetuille

Kirsikka Siik tuntee kaavoituksen kiemurat

Kirsikka Siik tuntee kaavoituksen kiemurat

kaavoituksesta ja siihen liittyvästä lainsäädännöstä saaden kehuja puheenvuoroistaan yli puoluerajojen. Keskustelu polveili rakennusliikkeiden sidonnaisuuksista ja kaavoitusprosessien etenemisestä aina eri urheilulajien arvostukseen ja asukkaiden vaikutusmahdollisuuksiin päätöksenteossa. Äänestyksen jälkeen kaavamuutos hyväksyttiin ja Tammelan stadion uudistetaan!

Kokouksen päätteeksi kaupunginvaltuutetut saivat puitavakseen valtuustoaloitteita. Aloitteiden joukossa oli vihreän valtuustoryhmän jättämä valtuustoaloite paperittomien henkilöiden terveydenhoidon järjestämisestä. Aloitteessa vaadittiin, että myös paperittomille henkilöille tulee järjestää pääsy sairaanhoitoon ja taata heille tarvittava hoito. Vihreä valtuustoryhmä ei ollut tyytyväinen kaupungilta saamaansa vastaukseen, vaan vaati Maija Kajanin johdolla aloitetta takaisin käsiteltäväksi. Aloitteen palautusesitys sai tukea ympäri salia, ja se palautettiin virkakoneiston käsittelyyn.

Tämän kertainen valtuuston kokous päättyi jo hiukan kahdeksan jälkeen, ensi kuussa valtuusto käsittelee tavanomaisen listan lisäksi myös tilinpäätöstä. Toukokuussa tavataan!

Noora Hinkkanen
Kunnallissihteeri