Kaupunginvaltuuston kokous 20.10.

loka 20, 2014

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontui lokakuun kokoukseen värikkään kyselytunnin jälkeen. Kokouksen esityslista oli pitkä, ja käsiteltävänä oli muun muassa Tampereen kaupungin välitilinpäätös 2014 sekä vastauksia tarkastuslautakunnan arviointikeromuksen huomioihin. Lisäksi kokouksessa käsiteltiin kaupuginvaltuuston kertaalleen pöytäämää päätöstä kaupungin rahastojen muuttamista ja lakkauttamista.

Tarkastuslautakunnan arviontikertomusta puitiin valtuustosalissa jälleen perusteellisesti, ja erityisesti kaupungin työllisyystilanne puhututti kaupunginvaltuutettuja. Myös Tampereen talouden tilanteesta ja kaupungin investoinneista  keskusteltiin pitkään ja hartaasti.  Tampereen vihreän valtuustoryhmän toinen varapuheenjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki muistutti harmaan talouden vaikutuksesta myös kuntatasolla sekä puhui lastensuojelun tilasta Tampereella. Hän peräänkuulutti vastuuta kaikilta lasten kanssa työskenteleviltä, ja korosti ilmoitusvelvollisuutta osana työntekijöiden tehtävää. Keskustelu polveili aina Rantavylän tunnelista tehostettuun palveluasumiseen, Hämeenkadun osittaiseen autotomuuteen sekä yrittäjien asemaan Tampereella, ja pykälää käsiteltiin lähes kolme tuntia. Kaupunginhallituksen esitys kuitenkin hyväksyttiin.

Anna-Kaisa Heinämäki

Anna-Kaisa Heinämäki

Seuraavana valtuusto sai käsiteltäväksi Tampereen kaupungin välitilinpäätöksen. Välitilinpäätös on kurjaa luettavaa; kaupungin välitilinpäätöksen tulos on 25,3 milj. euroa alijäämäinen ja tilinpäätösennusteen mukaan loppuvuoden aikana taloudellinen tulos heikkenee lisää. Koko vuoden tulosennuste on noin 44,5 milj. euroa alijäämäinen. Valtuutetut olivat saaneet sanottavansa sanottua jo edellisessä pykälässä, mutta Rantaväylän tunnelista riitti puhuttavaa välitilinpäätöksenkin kohdalla. Myös välitilinpätös hyväksyttiin.

Kokouksessa äänestettiin myös raitiotiehankkeen kohtalosta Perussuomalaisten esitettyä  hankkeen rahoituksen poistamista vuoden 2014 talousarviosta, äänestyksen jälkeen hankkeen rahoitus päätettiin säilyttää ja  raitiotien suunnittelua jatketaan aiemman päätöksen mukaisesti.

Muut asiat eivät enää synnyttäneet valtustosalissa liiemmin keskustelua, ja asiat päätettiin esityslistan mukaisesti, kaiken kaikkiaan kokous kesti noin viisi tuntia. Ensi kuussa luvassa onkin kaksi valtuuston kokousta, joista toisessa käsitellään ensi vuoden talousarviota, tavataan silloin!

 

Noora Hinkkanen

Kunnallissihteeri