Kannanotto: Pälkäne päästettävä Tavase-piinasta

loka 7, 2011

Tampereen vihreät ehdottaa Pälkäneen päästämistä Tavase-piinasta

Vaikka Pälkäneen kunta jättäytyi pois Tavase- hankkeesta vuonna 2002, Tavase Oy on jatkanut tekopohjavesilaitoksen valmistelua kunnan alueelle jääräpäisesti ja piittaamatta kunnan vastustuksesta.

Keväällä 2011 valmistunut Tavase- tutkimus Pälkäneen tekopohjavesilaitoksesta vahvisti arvostelijoiden epäilyt: suunniteltua 20.000 m3/d tekopohjaveden tuotantoa ei saa alueen ja kunnan asukkaita kunnioittavalla tavalla mahdutettua ehdotetulle alueelle. Suunniteltua merkittävästi pienemmän vesimäärän tuottaminen puolestaan nostaisi yksikkökustannuksia niin korkeiksi, että Pälkäneen osan rakentaminen ei kannata.

Nyt olisikin hyvä hetki jättää Tavasen Pälkäneen osuus pois suunnitelmista ja jatkaa hankkeen selvityksiä osakaskuntien alueella. Tampereen vihreät ehdottaakin, että Tavase Oy tuo omistajakunnille vaihtoehtoisen yleissuunnitelman ilman Pälkäneen laitosta.

Edelleen Vihreät pitää tärkeänä, että Tavase Oy tuo viipymättä omistajakunnille lisärahoitusesityksen kertyneiden velkojen maksamiseksi.

Päivi Sinkkonen
Puheenjohtaja
Tampereen Vihreät ry