Irene Roivainen: Lähikoulut säilytettävä

syys 1, 2008

Suunnittelujaoston maanantainen 25.8. päätös on saanut osakseen ansaittua huomiota. Hervannan Sanomat esitteli linjausta keskiviikkona, Aamulehti pääkirjoituksessaan torstaina. Sujan profiilin nosto oli muistutus siitä, että kunnallispolitiikassa kuntalaiset ja heidän edustajinaan toimivat luottamushenkilöt tekevät päätökset, eivät valmistelevat virkamiehet.

Alkukesästä kirjoittelin jo Hallilan ja Lukonmäen koulutilanteesta. Pormestariohjelmani mukaisesti linjani on selvä: pienten lasten turvallinen koulutie on turvattava, 1.-4.-luokkalaisten paikka on lähikoulussa, ei vaarallisten liikenneyhteyksien päässä. Kaupungin tilahallinnon ongelmat ovat oma kysymyksensä. Esimerkiksi tyhjeneviin Kanjonin ja Kaukajärven koulujen tiloihin voidaan järjestää muutakin toimintaa.

Messukylän lukion osalta Vihreät ajoivat jo neljä vuotta sitten sen säilyttämistä: miksi nyt muuttaisimme kantaamme. On toki totta, että lukiolaiset voivat kulkea pidemmänkin koulutien, mutta lukiopaikkoja ei lopultakaan ole liikaa, mikäli pidetään kiinni siitä, että 55% ikäluokasta käy lukion. Messukylän lukio on tärkeä ja perinteikäs opinahjo. Vanhemmat ovat keränneet yli 1000 nimen adressin Irjalan koulun ja Messukylän lukion puolesta, tietysti tuemme kansalaismielipidettä. Ryhmä 20:n jäsenet (vihr, sit, kesk, kd)  ovat jo näyttäneet vihreää valoa lukion säilyttämiselle, ja kokoomuksessakin on halua tähän, onhan Heinivahon Mattikin Messukylän ”poikia”.

Irene Roivainen
Kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen,
vihreiden pormestariehdokas
Lisää Irenen mietteitä: www.ireneroivainen.net