Hyvää ja aitoa, läheltä ja kaukaa -tapahtuma Sorsapuistossa kiinnosti ihmisiä

syys 1, 2015

Sorsapuistossa järjestettiin Vastedes Ry:n ja Tampereen vihreiden toimesta sunnuntaina 30.8. kolmatta kertaa Hyvää ja aitoa, läheltä ja kaukaa -tapahtuma. Tapahtumassa oli tällä kertaa mukana Ravintola Leo Kauppahallista, Ojala Highland -pihvitila Sastamalasta, Frigårdin tila ja Onneks on lähiruokaa -kirjailija Merja Koski.

halk_salla_puhuu

Salla Heikkinen avasi tapahtuman

 

halk_hannele_puhuu

Hannele Piitulainen puhuu ja pallo on löytänyt omistajansa

Tapahtuma alkoi Vastedes Ry:n puheenjohtaja Salla Heikkisen puheella, jatkui Tampereen vihreiden puheenjohtaja Hannele Piitulaisen puheella ja kolmanneksi lähiruoka-aktiivi Antti Tomminen kertoi REKO-lähiruokarenkaista. Pirkanmaalla toimii  tällä hetkellä 15 lähiruokarengasta, renkaat toimivat Facebookissa ja tuotteita jaetaan kerran kahdessa viikossa. Myynnissä on satoja lähialueella tuotettuja tuotteita, luomua, eettisesti kasvatettua lihaa, kananmunia ja paljon muuta. Lisätietoja renkaista tästä.

halk_antti_puhuu

Antti Tomminen puhui Reko -lähiruokarenkaiden puolesta

Ojala Highland -pihvitilalta oli tuotteita esittelemässä ja myymässä Virva Ojala. Tuotteet olivat Highland- eli ylämaannaudasta lihatuotteita kuten jauhelihat, paistit ja makkarat. Lisätietoja: www.ojalantila.fi

ojala_highland

Tuote-esittely menossa

Lähiruokatietoutta oli jakamassa Onneks on lähiruokaa -kirjailija Merja Koski. Pisteellä oli maistiaisina kirjassa esiteltyjä lähiruokaresepteillä valmistettuja herkkuja ja myös tuotteita oli myynnissä kuten hamppusuklaata. Kirjaa on tarjolla kirjakaupoissa ja lähiruokamyymälöissä (yhteystiedot: onneks.on [miuku] koskigroup.fi).

Merja_Koski

Kirjassa värikkäin kuvin esitelty lähiruokavaihtoehtoja

Frigårdin tilalta oli myynnissä munia, herneitä, perunoita ja hunajaa. Kauppa kävi hyvin ja mm. herneet loppuivat kesken. Lisätietoja tilasta tästä.

frigårdin_tila

Ruokapuolesta piti kauppahallin ravintola Leo, lettuja oli tarjolla suolaisina ja makeina. Molemmat maistuivat mainioilta ja tästä syystä kaikki annokset myytiin tapahtuman aikana loppuun.

leo

Tapahtuman alussa sää suosi mukavasti ja ilmapalloja jaettiin perheen pienimmille. Iltapäivällä ukkossadekuuro tyhjensi puiston hetkeksi mutta ihmiset löysivät paikalle senkin jälkeen. Tapahtumassa kävi noin 200 henkeä. Kiitokset tapahtumakumppaneille ja aktiiveille mukavasta tapahtumasta, ensi vuonna isompana uudestaan!

halk_yleis5 halk_yleis4 halk_yleis3 halk_yleis2 halk_yleis